Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Október 03. 00:00, szombat | Helyi

Megosztja a helyieket az új beruházás Bezenyén

Megosztja a helyieket az új beruházás Bezenyén

Több mint száz telkes lakóparkot alakítanának ki a bezenyei mezőgazdasági termelőszövetkezet területén. Júliusban döntött erről a képviselőtestület, melyet 4-3 arányban szavaztak meg a képviselők.

Július végén négy igennel és három nemmel szavazta meg Bezenye képviselőtestülete, hogy a mezőgazdasági termelőszövetkezet helyén több mint 100 lakótelket alakítanának ki. Erről közmeghallgatást is tartottak szeptember közepén, ahol érveket és ellenérveket is meghallgathattak a lakók.

Márkus Erika polgármester nem támogatja a beruházást, ugyanis szerinte főként szlovák állampolgárok vásárolnák meg a lakásokat, így pedig a nemzetiségi arány felborulna.A polgármester szerint az infrastruktúra sem megfelelő egy ekkora volumenű építkezéshez.

Összesen 103 telket alakítanának ki. Az első ütemben negyvenkettőt, a másodikban negyvenegyet és további húsz zártsorú telket, melyek méretei 500 és 700 négyzetméter közöttiek.

A lakóparkot megszavazó képviselők szerint elöregedőben van a bezenyei lakosság, kevés a gyerek, az új házak pedig szerintük idevonzanák a fiatalokat. A beruházást kezdeményező Agro-Lime Kft. arról biztosította a lakókat, hogykizárólag családi házakat építenének, társasházakat és ikerházakat nem. A beruházó hat hónap elővásárlási időszakot is biztosítana a bezenyeieknek és leszármazottaiknak, valamint a falusi CSOK-ot is igénybe lehetne majd venni.Jelenleg a településrendezési terv módosításának előkészítése zajlik és bár a képviselőtestület megszavazta a lakópark építést, helyi népszavazás dönthet a beruházás sorsáról.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió összefoglalója:

https://youtu.be/xyxc1PCOoC0

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.