Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 14. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

X. Termény és Virágkiállítás Kimlén

X. Termény és Virágkiállítás Kimlén

Egy méretes, 300 kilós tök fogadta a látogatókat az idei, immár X. Termény és Virágkiállításon a kimlei Faluház bejáratánál.

A nagy színházterem megtelt a kiállítók által ízlésesen kialakított standokkal és látogatókkal. A helyi kertbarátok mutatták be kiskertjeik terményeit, míg az iskola és óvoda csemetéi és diákjai a zöldségekből, gyümölcsökből készített alkotásaikkal vettek részt, több, mint hatvanan.

Kimle polgármestere Eller Gizella üdvözölte a megjelenteket, köztük a szlovákiai Bősről érkezett vendégeket, valamint az Agrárminisztérium képviselőjét Dr. Juhász Tamást, miniszteri főtanácsost.

Ezután Króneisz Flórián, a Kimlei Kertbarát Kör elnöke köszöntötte a kiállítókat és az érdeklődőket egyaránt, majd áttekintést adott a kertbarátok eddigi tízéves munkájáról. A tagok nem csak saját kertjeikben dolgoztak, hanem számos alkalommal részt vettek a település szépítési munkáiban, közösségi rendezvényein. Minden évben sor került a mostanihoz hasonló bemutatkozásra, szakmai előadásokra neves előadókkal -akik ellátták jó tanácsaikkal is a kertészkedőket- , és kirándulásokra más termény-és virágkiállításokra is.

A több, mint harminc fős tagság élénk klubéletet élt és él, minden mozzanatuk feljegyzésre került egy emlékkönyvbe, fotókkal illusztrálva, melyet eddig Gyergyói Imréné Marica vezetett és a mostani jubiláló rendezvény alkalmából átadta az emlékkönyvet Tomasitsné Novitz Mártának, hogy tovább gondozza az emlékek gyűjteményét. Gottfried Standige - aki egy ideje már Kimlén él- a kertbarát kör fotósa, fotókönyvet készített, fotózik évről évre, az ő fényképei díszítették a kiállított anyagok hátterét. Több kategóriában díjazták a „kertészkedőket”, legszebb vegyes kert kategóriában Gyergyói László, a legszebb virágos kert kategóriában Szücs Árpád, míg a legszebb zöldséges és gyümölcsös kert kategóriában Kálmán János vehette át jutalmát. A díjakat átadta Juhász Tamás agrárminiszteri főtanácsos, Eller gizella polgármester és Króneisz Flórián a Kör elnöke.

A Kimlei Magyar Kórus műsora Wenzlerné Csiki Ilona vezényletével járult hozzá rendezvény színvonalához. A kiállításon a kertbarátok által készített sütemények, italok álltak a közönség rendelkezésére a hivatalos ünnepség lezárulta után, amikor a kötetlen beszélgetések, eszmecserék következtek a tárlat megtekintése során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.