Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 15. 13:10, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Autókat, benzinkút és áruház tetejét rongált meg a szél Zalában

Vihar - Autókat, benzinkút és áruház tetejét rongált meg a szél Zalában

Két helyen is autókat rongáltak meg a szél miatt kidőlt fák Zalában, de benzinkút és áruház tetőlemezeit is megbontotta a vihar - közölte honlapján csütörtökön a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nagykanizsán a Deák téren dőlt rá egy fa az alatta parkoló személyautóra, Keszthelyen pedig a Sopron utcában rongált meg egy autót a ráboruló vadgesztenyefa. Zalaegerszegen egy benzinkút, Keszthelyen egy hipermarket tetőborítását bontotta meg a szél, veszélyeztetve ezzel a gyalogos és járműforgalmat.
A városüzemeltető Via Kanizsa Nonprofit Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt csütörtök reggel lezárták Nagykanizsán a Sétakert gyalogútjait. A parkban a szél tövestül kidöntött egy koros vadgesztenyefát, amely fennakadt a környezetében lévő növényzeten, de a balesetveszélyt csak a vihar elmúltával tudják elhárítani.
Zala megye több településén villany- és telefonkábeleket szakítottak el, néhány esetben családi házra dőltek a fák, számos helyen pedig utakat torlaszoltak el a kifordult fák és a letörött ágak. Személyi sérülés sehol nem történt.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.