Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. December 21. 22:43, péntek | Helyi

Vezessünk figyelmesebben a jeges utakon!

Vezessünk figyelmesebben a jeges utakon!

A havazás és a jeges utak eredményeztek baleseteket Győr-Moson-Sopron megyében is.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az 14101-es számú úton Kunsziget külterületén, 2018. december 20-án 15 óra 10 perckor. Egy 78 éves abdai férfi közlekedett személygépkocsival Kunsziget felől a 14102-es út irányába. Haladása során járművével - eddig tisztázatlan okból - az útpadkára sodródott, majd az úttestre visszatérve a jeges felületen megpördült, és a szemből érkező autónak ütközött. A baleset során egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az 1-es számú főút 157+800-as kilométerszelvényében 2018. december 20-án 9 óra 50 perckor. Egy 63 éves mocsai férfi közlekedett a főúton kistehergépkocsival Kimle felől Mosonmagyaróvár irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban – eddig tisztázatlan okból - elveszítette uralmát a járműve felett, majd az úttest melletti árokba sodródott, ahol egy fának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A havas, jeges utakon bekövetkező balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Jeges, csúszós burkolatú úton mindig két kézzel fogja a kormányt, a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálása érdekében!
Tartson nagyobb követési távolságot! Amennyiben előzés, kikerülés végrehajtására van szükség lassan, fokozatosan váltson forgalmi sávot, számítson a jégbordákra, az eltérő tapadási tényezőjű felületek változására, kerülje el a hirtelen gázadást és kormánymozdulatokat, valamint tartson nagyobb oldaltávolságot!
Kanyarodáskor, valamint körforgalomban való haladáskor is nagy a csúszásveszély, ezenkívül a vasúti átjárók is különösen csúszósak. Amennyiben haladásunk során azt észleljük, hogy az autó a jeges, csúszós felületen kormányzás nélkül valamilyen irányban oldalra tart, sodródik, a jármű stabilitása gázelvétellel, apró, nagyon finom ellenkormányzással, esetleg lassító fékezéssel szerezhető vissza.
Nyílt részeken, erdősávok megszűnése után, sűrűn beépített területrészeket elhagyva oldalszélre lehet számítani, és az erős oldal irányú szél a jeges úton irányíthatatlanná teheti a járművet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: