Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 06. 06:50, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sao Paulóban

Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sao Paulóban

A már háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíjat a Sao Paulo melletti Interlagosban.

A 26 éves pilótának ez az idei 17. és pályafutása 52. futamgyőzelme, amellyel feljött az örökranglista negyedik helyére és csak eggyel marad el a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vetteltől, aki 53-szor győzött karrierje során.

Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője zárt másodikként a brazíliai viadalon, a dobogó alsó fokára pedig Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres vb-győztes spanyol pilótája állhatott fel.

A második helyről startoló Charles Leclerc már a rajt előtt elveszítette az esélyét arra, hogy megszorongassa a pole pozícióból induló Verstappent, a monacói versenyző ugyanis a Ferrari műszaki hibája miatt a felvezető körön kicsúszott, majd kénytelen volt kiállni. A rajtot aztán a hatodik kockát elfoglaló Norris kapta el parádésan és már az első kanyarban második volt Verstappen mögött, míg harmadiknak az ötödik pozícióból kezdő Lewis Hamilton (Mercedes) zárkózott fel. Hátrébb Alexander Albon (Williams) és Kevin Magnussen (Haas) ütközött össze, emiatt nagy mennyiségű törmelék került az aszfaltra a célegyenes végén, valamint a gumifal is megrongálódott. Ennek nyomán előbb a pályára hajtott a biztonsági autó, majd a második kör végén piros zászlóval félbeszakították a futamot.

Az újraindításra csaknem félórás kényszerszünetet követően került sor, és a versenyzőknek abban a sorrendben kellett felállniuk a rajtrácsra, amelyben a piros zászlós megszakításkor haladtak. Verstappen ennél a rajtnál is megőrizte az első helyet, mögé Norris sorolt be az első kanyarkombinációban, amelyet követően Alonso jött fel harmadiknak, miután megelőzte Hamiltont.

A kerékcserék sorát a dobogós helyeken haladók közül Alonso kezdte meg a 26. körben, egy körrel később pedig Verstappen és Norris is a boxban járt friss abroncsokért. A következő kiállásokat a 48. körben kezdte Alonso, majd az 57. körben Verstappen is friss gumikat kapott, végül három körrel később Norris járt másodszor a boxban. Ezt követően visszaállt a korábbi sorrend, ugyanakkor Alonsót komolyan kezdte szorongatni Pérez, akinek a hajrára valós esélye nyílt megkaparintani a harmadik helyet. Ehhez Alonsót kellett volna megelőznie, és ez az utolsó előtti körben sikerült is neki, a rutinos spanyol versenyző viszont az utolsó kör elején visszatámadott és egy remek előzéssel maga mögé utasította Pérezt, végül pedig 53 ezredmásodperccel hamarabb szelte át a célvonalat, mint mexikói riválisa.

A vb két hét múlva az F1 történetének első Las Vegas-i Nagydíjával folytatódik.

Címkék: forma 1, verstappen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.