Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Július 10. 13:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Vascsővel verték meg, majd elvették a kocsiját és telefonját

Vascsővel verték meg, majd elvették a kocsiját és telefonját

Vascsővel verték a sértettet azért, hogy a mobiltelefonját és kocsiját megszerezzék. A jászsági rendőrök őrizetbe vettek két jászjákóhalmai férfit és egy nőt.

Egy tarnaörsi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy július 8-án délután rablás áldozata lett. Elmondta, hogy Jászjákóhalmán közlekedett kocsijával, amikor egy ismeretlen leintette és megkérte, hogy vigye haza, mert nem tud járni annyira fáj a lába. A fuvart megköszönve az utas beinvitálta a házba jótevőjét, majd belülről bezárta az ajtót.

Ekkor már két férfi és egy nő tartózkodott a konyhában, ahol felszólították, hogy pakolja ki a zsebeit. Mivel ennek nem tett eleget, a fiatalabb házigazda egy vascsővel az oldalán megütötte, és ugyan így tett, amikor az ingatlan előtt parkoló kocsijának indítókulcsát követelték. A folyamatos fenyegetések és tettlegesség hatására a bántalmazott végül átadta a telefonját és a kocsi indítókulcsát, majd adás-vételi szerződést írattak vele alá mindkettőre, természetesen ellenérték nem járt értük. Mikor a sértett mindent aláírt, gyalogosan útjára engedték, de előtte még megfenyegették, hogy ha feljelentést tesz a rendőrségen akkor egy közösségi oldalon rossz hírbe hozzák - közölte a rendőrség.

A jászberényi rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd mindhármukat elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a trió tagjait, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket