Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. November 13. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Vámosszabadi régi álma vált valóra az iparterület fejlesztésével

Vámosszabadi régi álma vált valóra az iparterület fejlesztésével

Vámosszabadi sikerének kulcsa, hogy a településvezetők a további sikerek érdekében együtt dolgoznak az országgyűlési képviselőkkel és a megyei önkormányzattal- hangoztatta az átadón Németh Zoltán.

„A megyénkbe érkező sok fejlesztésért köszönet illeti a Magyarország Kormányát, hiszen a 183 megyei település szinte mindegyikén fejlődés történt az elmúlt időszakban, mely azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk”- kezdte ünnepi beszédét Németh Zoltán.

Majd hozzátette. a településfejlesztési források 60%-át a gazdaság fejlődésére fordítottuk, ami hosszú távon adóbevételeket, gazdasági növekedést és nyereséget hoz. „Ennek is köszönhető, hogy megyénkben a munkanélküliség 1% alatt van”- hangsúlyozta a megye elnöke.


„Vámosszabadi is egyik részese ezeknek a sikereknek. A településen turisztikai és több közlekedési fejlesztés már megvalósult és további beruházások vannak előkészítés alatt. Megyénk sikerének kulcsa, hogy a településvezetők a további sikerek érdekében együtt dolgoznak az országgyűlési képviselőkkel és a megyei önkormányzattal”- hangoztatta az átadón Németh Zoltán.


„Fontos, hogy a mai, állandóan változó világban több lábon álljunk: Vámosszabadin a közelben elérhető és most már jól megközelíthető az iparterület, ami a meglévő cégeket magasabb minőségben szolgálja és további cégek letelepedésére biztosít lehetőséget; ezek pedig új munkahelyeket teremtenek a településen”- mondta, majd hozzáfűzte, folytatjuk a fejlesztéseket!

Ambrus Gellért, Vámosszabadi újraválasztott polgármestere elmondta, a településen egy 10 éve megfogalmazott álom vált valóra az iparterület fejlesztésével, melynek keretében szilárd aszfaltburkolat, közvilágítás és modern szennyvízátemelő rendszer is szolgálja, hogy a meglévő és az újonnan letelepülő vállalkozások kulturált körülmények között dolgozhassanak.


A jelenlegi infrastruktúra 14 társaságot, vállalkozást lát el az iparterületen. A beruházás keretében, melyhez az önkormányzat 14 millió forintot tett hozzá, 22 led-es lámpatestet is felszereltek és 1 km-en aszfaltoztak.


Ambrus Gellért megköszönte Nagy István miniszter, területi országgyűlési képviselő és Németh Zoltán megyei elnök támogatását, valamint a korábbi polgármester előkészítő-, a Magyar Államkincstár és a kivitelezők segítőkész és színvonalas munkáját.


„A település hosszútávú érdeke az, hogy a mostani, 8 hektáros iparterületet 20 hektárra bővítve ipari parkká nyilváníthassák”- ismertette a polgármester jövőbeni terveit.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 14:19, csütörtök | Helyi

Adventi sokadalom

Első alkalommal kerül megrendezésre a Szigetközi Szatyor kézműveseivel és kistermelőivel karöltve az Adventi Sokadalom Ásványrárón, a Majorban.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Felhívás

A Dunasziget község külterületén lévő ún. Kőhídon átmenetileg szünetel a közlekedés.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Szigetközi impressziók - bemutató

Kerekes István nemzetközi díjas fotóművész fotókönyvbe álmodott bemutatója december 7-én volt Mosonmagyaróváron, a Cselley-házban.