Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 17. 12:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Változik a közösségi közlekedés rendje a húsvéti hosszú hétvégén

Változik a közösségi közlekedés rendje a húsvéti hosszú hétvégén

Változik a közösségi közlekedési rendje a húsvéti, ünnepi hétvégén, a MÁV, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatai is módosított menetrend szerint közlekednek.

A MÁV közlése szerint április 18-án, csütörtökön a pénteki, 19-én, pénteken a szombati, 20-21-én, vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, 22-én, kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A közlemény szerint csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és akár félmillióan is útra kelhetnek a vonatokkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a húsvét előtti napokban kifejezetten sokan választják az online vásárlás kényelmét, az átlagos vásárlási szám a másfélszeresére ugrik ilyenkor.

A Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem 22-én, hétfőn közlekedik Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre. A Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba tartó járat kizárólag speciális Televonat-jeggyel vehető igénybe.

A Volánbusz közlése szerint pénteken és vasárnap a munkaszüneti, szombaton szabadnapi, hétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerinti menetrend lesz érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint csütörtökön az iskolaszünet idején érvényes pénteki, pénteken a vasárnapi, szombaton a megszokott szombati, vasárnap, illetve hétfőn a vasárnapi, ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd a járatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.