Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 14. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valentin-napi roham várható a színházjegyekért

Valentin-napi roham várható a színházjegyekért

Valentin-napon kétszer annyi színházjegy kel el az utolsó pillanatban, mint egy átlagos hétköznapon. Az ajándékvásárlást az utolsó pillanatra halasztó, valamint a nem szokványos romantikus programra vágyó párok igényeit egyaránt kielégíti az interneten keresztül az előadás napján váltható színházjegy – mondja Limbacher Tivadar, a „last minute” színházjegyek értékesítésével idehaza egyedüliként foglalkozó Ma este Színház! egyik alapítója.

Tavaly Valentin-napon kétszer annyi színházjegy kelt el az előadás napján a Ma este Színház! weboldalán (www.maesteszinhaz.hu), mint egy átlagos napon, ami azt jelzi, hogy a 2011 vége óta kínált last minute színházi programok rövid idő alatt a szerelmesek ünnepének kedvelt meglepetésévé váltak. „Felgyorsult világunkban sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást, de mégis szeretnének valamilyen különleges meglepetéssel előrukkolni a szokványos megoldások helyett” – mondja Limbacher Tivadar, a Ma este Színház! egyik alapítója.

A valentin-napi csúcsforgalomban minden bizonnyal az is közrejátszik, hogy az angolszáz eredetű ünnep elsősorban a fiatalok körében hódít, és egyúttal ők a legnyitottabbak az utolsó pillanatban való színházjegy-beszerzésre is, hiszen a Ma este Színház! vásárlóinak 70 százaléka még nem töltötte be a 35. életévét. „Ez az a korosztály, amelyik eddig viszonylag keveset vagy egyáltalán nem járt színházba, egyrészt mert nem szeretnek, vagy nem tudnak hetekre-hónapokra előre tervezni esti programot, ami a hagyományos színházjegyvásárlás előfeltétele” – magyarázza a fiatalok növekvő érdeklődését Limbacher Tivadar.

Másrészt a számos csábító esti program (mozi, DVD, sörözés) között a színház drága mulatságnak számít – egy színházjegy gyakran két-háromszor annyiba kerül, mint egy mozijegy. A Ma este Színház! ugyanakkor mindkét problémát megoldja: a weboldalon éjféltől kezdve az előadás kezdetéig lehet jegyet vásárolni, ráadásul féláron. Tavaly 1 500 forintos átlagáron jutottak színházjegyekhez a Ma este Színház! vásárlói, ami már versenyképes árnak számít a mozival és egyéb szórakozási lehetőségekkel szemben.

Az idei Valentin-napon és az év egészét nézve is jóval nagyobb forgalomra számít a tavalyinál a Ma este Színház!, mivel gyorsan növekszik az utolsó pillanatban való internetes jegyvásárlás népszerűsége a színházkedvelők körében. Tavaly, vagyis lényegében az induló évben már csaknem 30 ezer jegy kelt el, ám az eddigi növekedési ütem alapján az idén már legalább ennek a duplájára számít a last minute színházjegy-értékesítéssel – Magyarországon egyedüliként – foglalkozó vállalkozás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk