Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Augusztus 12. 14:42, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Ünnepi mise Dunaszigeten

Ünnepi mise Dunaszigeten

A dunaszigeti Jézus Szíve templomban került sor Lupus atya 70. születésnapi ünnepi misére

Farkas István - Lupus atya, ahogy mindenki ismeri, nagy népszerűségnek örvend nem csak a hívők, hanem mások körében is, mivel több évig volt a mosonmagyaróvári Piarista iskola vezetője. Népszerűségét jelzi, hogy az ünnepi szentmisén nem fértek be a templomba az érdeklődők, vendégek.

A település polgármestere, Cseh Benjamin köszöntötte az egybegyűlteket, majd ünnepélyes szavak kíséretében átadta Nyíri Róbert atyának - aki 1981.-től volt évekig a falu plébánosa - a Dunaszigetért kitüntető címet egy emlékplakettel egyetemben. Nyíri Róbert atya köszöntő szavai után a 91 éves Dr. Katona István püspök atya köszöntője következett.

Soltész Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, államtitkár köszöntötte az ünnepeltet, majd Dr. Hoffmann Rózsa következett, -aki nagy szerepet vállalt a köznevelés megújításában, Lupus atyával számos dologban együtt működve- mondta el méltató szavait. Mosonmagyaróvár polgármestere, Dr. Árvay István köszöntötte Lupus atyát, majd az atya egy régi barátja, Szepes Lajos emlékezett a Kecskeméten együtt töltött évekre. A dunaszigeti egyházközség nevében Meszlényi László kedveskedett ajándékkal az atyának. Bolla Dorka, aki pont hatvan évvel fiatalabb Lupus atyánál, verssel köszöntötte az ünnepeltet egy szál sárga rózsa kíséretében. A szentmise után a templom udvarán aprósüteménnyel és frissítővel várták a vendégeket, ahol Lupus atyának mindenkihez volt egy-egy jó szava és köszönte meg a szívből jövő jókívánságokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 14:19, csütörtök | Helyi

Adventi sokadalom

Első alkalommal kerül megrendezésre a Szigetközi Szatyor kézműveseivel és kistermelőivel karöltve az Adventi Sokadalom Ásványrárón, a Majorban.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Felhívás

A Dunasziget község külterületén lévő ún. Kőhídon átmenetileg szünetel a közlekedés.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Szigetközi impressziók - bemutató

Kerekes István nemzetközi díjas fotóművész fotókönyvbe álmodott bemutatója december 7-én volt Mosonmagyaróváron, a Cselley-házban.