Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 01. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Június 2-án, pénteken délelőtt (9.00 óra!) tartja következő ülését a megyei képviselőtestület.

A napirendek között tizenöt előterjesztés szerepel, ezek közül elsőként „Az éghajtatváltozás jelentősége Magyarországon címmel a Life Programot mutatja be az NFM főosztályvezetője.

Ezt követően a megyei közúthálózat minőségéről, a jövőben várható útfelújításokról ad tájékoztatást a Magyar Közút Zrt. megyei képviselője. Az „utas” témához kapcsolódik a „83. számú főút Pápa és Győr közötti szakaszának fejlesztését érintő területrendezési hatósági eljárással kapcsolatos megállapodás” c. előterjesztés.

Tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők a Nemzeti Agrárkamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának 2016. évi tevékenységéről és a 2017. évi aktualitásokról. Sor kerül a megyei önkormányzat 2017. évi költségvetésének módosítására, valamint tárgyalják a megyei önkormányzatok rendkívüli támogatására vonatkozó előterjesztést, majd alapítványi támogatásról is dönt a testület.

A megyei önkormányzat tagságával működő szervezetek tevékenységéről beszámoló hangzik el, így szó lesz lévő Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Csoportosulás működéséről és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 2016. évi működéséről és végelszámolásáról.

Módosítja a megyei közgyűlés a Győr-Moson Sopron Megye Szolgálatáért Díj alapításáról és adományozásáról szóló önkormányzati rendeletét, a 2017. évi megyei kitüntető cím és a megyei kitüntető díjak odaítéléséről pedig zárt ajtók mögött döntenek a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.