Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 16. 18:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítják vissza az eredeti menetrendet

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítják vissza az eredeti menetrendet

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet a MÁV és a GYSEV - közölte a MÁV szerdán a vasúttársaság honlapján.

A tájékoztatás szerint felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket.

A MÁV és a GYSEV október elsején tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is - írják a közleményben.

Felidézik, hogy a szolgáltatók tíz másik vasútvonalon már augusztus 1-jén visszatértek az alapmenetrendhez.

A MÁV ismerteti, a járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a vasúton, mint a tavalyi év azonos időszakában. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz embert sem érte el, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

A részletes menetrendeket a MÁV (www.mavcsoport.hu) és a GYSEV (www.gysev.hu) honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Címkék: menetrend, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára