Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Szeptember 25. 07:34, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Újabb sztrájkok lehetnek a Tescokban ősszel

Újabb sztrájkok lehetnek a Tescokban ősszel

Kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre, mivel a multicég a hétfői határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat;

a következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek - írta a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, mivel ismét bizonytalanná vált, hogy egyrészt teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés visszamenőleg szeptembertől, továbbá hogy a boltok méretével arányosan létszámbővítést hajtanak-e végre a láncnál, újabb szervezett munkabeszüntetésekre készülnek a tescósok.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke azt mondta, a dolgozók leterheltsége szélsőséges méreteket öltött, és az év végi ünnepek biztos, hogy még nagyobb forgalmat hoznak, ami sürgetővé teszi a létszámhiány megoldását. Hozzátette, hogy a dolgozók egy része azért elégedetlen, mert ők kimaradtak a kötelező januári bérfejlesztésből, mivel a fizetésük korábban valamivel magasabb volt a minimálbérnél, és esetükben a cég egyáltalán nem nyúlt a zsebébe.

A lap úgy tudja, a következő akciókat más forgatókönyv szerint tervezik megvalósítani az áruházak több mint felét megbénító szeptember eleji sztrájk tapasztalataiból okulva: még szervezettebb és meglepetésszerű lépések jöhetnek, amelyek biztosan megzavarják a rutinszerű működést.

Címkék: sztrájk, tesco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk