Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 26. 05:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Újabb melegrekord dőlt meg a fővárosban

Újabb melegrekord dőlt meg a fővárosban

Budapesten ismét megdőlt a napi maximumhőmérsékleti rekord szombaton-- közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Eddig ezen a napon a legmagasabb hőmérsékletet 2007-ben mérték Pestszentlőrincen. Szombat délután a fővárosi állatkert területén ennél több mint 3 fokkal melegebbet, 36,6 Celsius-fokot rögzítettek.

A napi fővárosi melegrekord pénteken is megdőlt, akkor 35,7 Celsius-fokig melegedett a levegő. Szombat hajnalra sem mérséklődött sokat a kánikula. Több helyen a leghidegebb órákban is 23 fok feletti értékeket mértek. A június 25-i új fővárosi és egyben az országos minimumhőmérsékleti rekord 25,3 fok lett, amelyet a fővárosban, szintén az állatkertben mértek.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig adott ki hőségriasztást.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombaton tetőzött a kánikula. Vasárnap egy - heves zivatarokkal és intenzív esőzésekkel érkező - hidegfront hatására mérséklődik a meleg. A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 26 fok körül, másutt 29 és 34 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során