Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 21. 11:55, szerda | PR
Forrás: (x)

Újabb fázisban a zalakarosi Termáltó és Ökopart

Újabb fázisban a zalakarosi Termáltó és Ökopart

Zalakaroson a Termáltó és Ökopart elnevezésű projekt megvalósításának munkálatai a második fázishoz érkeztek.

A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése funkciójú beruházás valósul meg az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 322 000 000 Ft összegű támogatásból „Termáltó és Ökopart” címen, NYDOP-2.1.1/F-12-2012-0005 azonosító számú projektként.

A város Önkormányzata a közbeszerzési eljárást követően, szeptember elején szerződést kötött a nyertes kivitelezővel a tó körüli sétány és park építési és világítási munkálatainak folytatására. A megállapodás alapján a fogadó épület és parkoló mellet a sétány burkolására és a térvilágítás kiépítésére is sor kerül.
A fürdő elfolyó meleg vizét hasznosító termáltó kiválóan alkalmas a környék természeti értékeinek bemutatására is. A fejlesztéseknek köszönhetően az idősek számára aktív pihenőpark épül, a legkisebbek pedig a Meseparkban játszhatnak majd a terület mesékből és regényekből is ismert állatvilágával. A most készülő Tanösvényen védett, őshonos növényeket ismerhetnek meg az érdeklődők. Ugyancsak a projekt részeként készül el a Fények meditációs tere, ahol a nap mozgását, valamint a hozzá kapcsolódó folyamatosan változó fényeket is tanulmányozhatják a Zalakarosra érkezők.

A zalakarosi fürdő elfolyó meleg vizét hasznosító Termáltó és Ökopart projekt részeként egy komplex természetismereti tanösvény is születik

A tanösvény kijelölt, jelzéssel ellátott tematikus túraútvonal, amelyen állomáshelyekhez kötődően, tájékoztató táblák segítségével ismerhetők meg a terület természeti értékei. Bejárása különösen azok számára jelenthet élményt, akik önállóan, hosszabb-rövidebb séta keretében szeretnék felfedezni, megismerni az érdekességeket, látnivalókat. Az oktatási, értékvédelmi, élményadási funkciók együttes biztosítása érdekében 5 db állomás kerül kialakításra - Köszöntő, Égeres éneke, Zala vize táján, Tőzike tündér tavasza, Ciccegető felfedező-, melyek a környező erdőrészlet élővilágát, az erdő „működését”, a tájrészlet egyéb táji – természeti értékeit, tájalakulási folyamatait dolgozzák fel. Az ismeretek közlése élményalapú, tájékoztató táblákkal, illetve rajtuk elhelyezett interaktív elemekkel valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat