Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 27. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lebeny.hu

Újabb építési fázishoz érkezett a lébényi bölcsőde

Újabb építési fázishoz érkezett a lébényi bölcsőde

Repesek a boldogságtól, hogy végre eljutottunk idáig. Bekerült az első tégla az új bölcsi falába! - írta polgármesteri blogján Kovács Gábor lébényi városvezető.

Lébény Város Önkormányzatának Bölcsőde építése Lébényben című támogatási kérelme 193.998.366,- Ft összegű, 100 %-os intenzitású támogatásban részesült.

Lébény Város Önkormányzata és a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. között 2018.02.08-án létrejött szerződés értelmében fizikailag is megkezdődött az Európai Unió támogatásával megvalósuló új bölcsőde építése. Az eredményes közbeszerzési eljárást követően az épület várhatóan 2018. október végéig elkészül.

A projekt keretén belül Lébényben egy új, 24 férőhelyes bölcsődei intézmény kialakítására kerül sor, mely átadását követően kiváltja a városban 2011 óta működő egységes óvoda-bölcsődei csoportot.

"Be kell valljam, magam is úgy éreztem a fotók készültekor, hogy Kim Dzsong Un-i magasságokba süllyedtem, de sehol körülöttem a jegyzettömbös tábornokok serege, és a mosoly az arcomon - az szívből jött. Nem mellesleg az övé sokkal flancosabb frizura, illetve neki kopaszra felnyírva is több haja van, mint nekem megfésülve.


Na, komolyra fordítva a szót, igazából ezt akartam mondani: Örüljünk együtt! Csak legalább egy picit… Egy aprócska mosolyt és elégedettséget szeretnék kérni a lébényi anyukák, apukák, nagyszülők és dédik orcájára. (Azokéra is, akik majd később válnak ezen „beosztások” birtokosává, és azokéra is, akik már azok, csak még nem tudják.)


Ha lenne olyan, akinek ez istenuccse sikerül (mármint a mosoly ábrázati megjelenítése), őt arra kérem, képzeljen el egy lovat hátúszásban, úgy bizonnyal menni fog. Az elégedettség jóval fajsúlyosabb eset! Mint a vadászok egy unikornissal, ha találkoznak – nem kizárt, csak viszonylag ritkán fordul elő…" - írta le őszintén érzéseit a projekttel kapcsolatban a város polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.