Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 04. 14:44, hétfő | Helyi
Forrás: dr. Nagy István agrárminiszter weboldala

Új út épült Győrladaméron

Új út épült Győrladaméron

795 méter teljes útszakasz újult meg Győrladaméron a Magyar Falu Program keretében.

A projekt hivatalos átadására május 1-jén került sor, melyen Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

A teljes pályázati összeget –25.555.130 Ft, mely 100% finanszírozásban állt rendelkezésre -, 2019-ben nyerte el az önkormányzat az előző önkormányzati választási ciklusban.

Nagy István miniszter, országgyűlési képviselő a nemzetiszínű szalag átvágása előtt mondott beszédet a jelenlévőknek és a sajtó képviselőinek. Az élet él és élni akar, a dolgoknak pedig haladni kell előre a nehéz időszakokban is!

Kiemelte:Ez az út hozzájárul a Győrladaméron élők minőségi életéhez és a megújulás fontos építőköve lehet. A nehéz idők tanítanak meg leginkább arra, hogy segítséget kérni és segítő kezet nyújtani is ugyanolyan fontos. Így tudunk hozzájárulni egy-egy közösség fejlődéséhez.

A Magyar Falu Program a járványveszély időszakában sem állt le. A pályázatok zajlanak, a munkák folyamatosan benyújtásra kerülnek. A tervezéseket folytatni kell, az egyeztetéseket véghez kel vinni ahhoz, hogy a járvány elmúltával sorra következhessenek majd az új beruházások, átadások.

Pappné Kett Adrienn Győrladamér polgármesterearról számolt be, hogy az utca, mely a pályázat keretein belül nagyon jó minőségű útburkolatot kapott, nagyon fontos közösségépítő szerepet tölt be a település életében. Mint mondta:

A győrladaméri Mátyás király út egy olyan fontos infrastruktúrális hálózat, amely akár jelképe is lehet a fejlődő falunak, hiszen szinte csak fiatal családok laknak itt.

A járda tavalyi beruházásként valósult meg az Önkormányzat finanszírozásában. A jelenlegi fejlesztés segítségévelúj burkolatkerült az aszfaltra ésmegoldott lett a vízelvezetésis. A családok számára a településrészközlekedésbiztonsági szempontból is kiváló.

A polgármester az idei tervekkel kapcsolatban elmondta:Szeretnénk idén több, kisebb beruházást megvalósítani, ezért négy Magyar Falu Program felhívásra is készülünk. Ezek között szerepel orvosi eszköz beszerzés, óvodai kerítés felújítás, közterületi eszközök vásárlása, felújítása valamint járdaépítés is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.