Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 03. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Új tűzoltók lépnek szolgálatba megyénkben

Új tűzoltók lépnek szolgálatba megyénkben

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ június 28-án tartotta kibocsátó ünnepségét.

A rendezvényen hetvenöt frissen végzett tűzoltó tett esküt ünnepélyes keretek között, akik az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain állnak szolgálatba a napokban.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vezetői, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, a társszervek vezetői, a rendészeti szakgimnáziumok igazgatói részvételével tartott ünnepségen a Himnusz hangjait követően a végzősök tiszthelyettesi fogadalmat tettek. Az eskü szövegét Bódi Attila tű. őrmester olvasta elő.

Ezután dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató mondott beszédet. A tábornok úgy fogalmazott, a tűzoltó alapképzésben résztvevők e napon életpályájuk jelentős állomásához érkeztek, hiszen immár hivatásos tűzoltóként állnak a velük szemben támasztott szakmai és társadalmi elvárások elé. A főigazgató hangsúlyozta, a katasztrófavédelem csapatmunka, az összetartás sokszor életet ment. „Itt a tekintélyt az emberi tartás, a fegyelem, a szakismeret és a közösségért vállalt felelősség együttes megléte adja.” – jelentette ki Góra Zoltán. Hozzátette, a szakismereteket az iskola megadja, de a továbblépéshez szükséges tudást már mindenki maga szerzi meg.

A hallgatók nevében Szakály Ádám tű. őrmester mondott válaszbeszédet. Mint mondta, öt hónappal ezelőtt azzal a céllal kezdték meg a tanfolyamot, hogy annak végén a tiszthelyettesi eskü foglalja keretbe azokat az erkölcsi és szakmai normákat, amelyek alapján egy hivatásos tűzoltó éli a mindennapjait. Az őrmester felidézte a január óta eltelt időszak történéseit, azt a folyamatot, amelynek során – mint fogalmazott – a „slagból” tömlő lett, nevet kaptak a különböző tűzoltószerek és az égéselméleti ismeretek gyakorlattá váltak a Hatvan-nagygombosi tűzoltási gyakorlaton. „Új korszak kezdődik számunkra a mai nappal… Miénk a feladat és a nagy felelősség…” – mondta Szakály Ádám.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában a frissen végzett hallgatók közül július 1-től heten kezdik meg szolgálatukat. A fiatalok jó eredménnyel végeztek, hiszen ketten négyes osztályzattal, a többiek jelessel végezték el a tűzoltó szakképzést.

Stankovics Tamás, Szigeti Attila, Kobl Péter és Szabó Marcell Mosonmagyaróvárra, Varga Balázs, Göncz Szilárt és Rodek Szabolcs tűzoltó őrmesterek pedig a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerülnek beosztott tűzoltói beosztásba.

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató, Szabó András tűzoltó őrnagy, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka jelenlétében fogadta a fiatal tűzoltókat igazgatóságunkon, ahol gratulált nekik a képzés sikeres elvégzéséhez. Az igazgató elmondta, hogy az új képzési rendszer segítségével megkapták az alapokat, amelyre építkezni kell, de az igazi gyakorlati munka, a tűzoltóvá válás, a beilleszkedés most kezdődik új munkahelyükön. A parancsnokot arra kérte, hogy segítsék az új kollégák betanulását, beilleszkedését és képességeiket szem előtt tartva, döntsék majd el, hogy ki milyen területre kerül a továbbiakban. A fiatalokat a tábornok egyben tanulásra is biztatta, hiszen az egyre növekvő tudással lehetőségeik is bővülnek, hogy megtalálják végleges helyüket a szervezetben, amely hosszú távra tervez velük. A tábornok beszédében kitért arra is, hogy az életpályamodell bevezetésével már nem csak a társadalom elismert munkát végző tagjai lesznek, hanem munkájuk magasabb anyagi elismeréssel is jár, majd eredményes munkát és szép pályafutást kívánt mindannyiuknak a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.