Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 27. 05:00, csütörtök | Belföld

Új taktikával álltak elő a bankok

Új taktikával álltak elő a bankok

Jelentős kedvezményeket kínálnak a bankok az aktív kártya- és bankszámlahasználat fejében ügyfeleiknek, csak hogy csökkentsék az ingyenes készpénzfelvétel miatt elszenvedett veszteségeket.

A kártyahasználat után fizetett visszatérítés akár az öt százalékot is elérheti - írja a Magyar Nemzet.

Már korábban is az elektronikus bankhasználatra ösztönözték a pénzintézetek az ügyfeleket, a havi kétszeri ingyenes pénzfelvétel bevezetése azonban újabb lendületet adott a folyamatnak – mondta a Magyar Nemzet Gergely Péter, a Bankráció.hu pénzügyi portál elemzője. Jelezte: a bankok bizonyos esetekben már azzal is megelégszenek, ha csökkenteni tudják a felvett készpénz mennyiségét, s így mérsékelhetik a veszteségeiket. (A bankautomatákból felvett készpénz után ugyanis tranzakciós illetéket kell fizetniük, költségeik is vannak, de azt nem terhelhetik az ügyfélre.)

Ezért olyan ajánlatokkal jelentek meg, amelyek kedvezményekkel ösztönöznek a számlához kapcsolt bankkártya használatára, illetve az elektronikus utalások számának növelésére. Érdemes elgondolkodni a bankkártyahasználaton, mert a bankkártyák 95 százaléka költségmentes az ügyfélnek. Ráadásul kényelmes, hiszen nem kell számolgatni a zsebünkben lévő készpénzt. Van olyan banki ajánlat, amely havi négyszeri, ötvenezer forint értékű kártyahasználat, illetve banki utalás fejében elengedi a több mint ezerforintos havi számladíjat. De akad olyan pénzintézet is, amely aktív számlahasználat esetén nem számolja fel a bankkártya éves díját, amely szintén több ezer forint.

Az pedig különleges ajánlatnak minősül, amelyet két-három bank kínál bankkártyát használó ügyfeleinek. Ennek lényege, hogy bizonyos bolttípusokban megejtett vásárlás esetén – például elektronikai üzlet, üzemanyagtöltő állomás – minél többet költ az ember, annál nagyobb a visszatérítés mértéke, ami az elköltött összeg 5 százalékát is elérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.