Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 26. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Új sorozat: Az Egyetemről jelentkezünk…

Új sorozat: Az Egyetemről jelentkezünk…

Nagy örömmel adunk hírt legújabb összefogásunk eredményéről: A Széchenyi István Egyetem Turizmus tanszéke és az InfoSzigetköz Média közös gondolkodásra hívja Olvasóit.

2017. március második hetében került sor arra a találkozóra, mely a két szervezet közös munkáját fogja a jövőben támogatni és elősegíteni.


Közös mottónk: „Ott lesz jó a turizmus, ahol a helyieknek is elérhető minden információ és lehetőség.”

Miért van szüksége a Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszékének a média támogatására?


Talán már a mottó is megfogalmazza azokat a jelenlegi hiányosságokat és perspektívákat, melyekért együtt tudunk lépéseket tenni. E mellett számtalan kutatás bizonyítja – nem csak a tanszéken -, hogy a helyi lakosság minél szélesebb körű kiszolgálása mindannyiunk érdeke kell, hogy legyen. Ehhez pedig elengedhetetlen a kötetlen, nyílt és tartalmas információ-áramlás.

A tanszéken első körben Dr. Happ Éva tanszékvezetővel, Husz Anikó adjunktussal és Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna egyetemi docenssel - akik mind-mind más kutatásokban érdekeltek a Szigetköz, mint térség területén - beszéltük át a tervezetek megoldási lehetőségeit.

Mindezen közreműködések eredményeként már biztosan tudósítani fogunk és részletesen beszámolunk Olvasóinknak a május 3-án tartandó Országimázs konferenciáról, mely az Antall József Tudásközponttal együtt Győr-Moson-Sopron megye, azon belül is kiemelten Mosonmagyaróvár és a Szigetköz turisztikai lehetőségeiről szól majd.


Antall József Tudásközpont: 4 irodával működő szakmai intézmény (Budapest, Brüsszel, Pécs, Győr) Alapítás éve: 2009. Fő tevékenysége olyan programok megvalósítása, mely az egyetemi elméleti oktatáson túl széles körű ismereteket biztosít a fiatal értelmiség számára konferenciák, előadássorozatok, képzések és kerekasztal-beszélgetések formájában.

A további lehetőségekről is folyamatosan értesítjük Olvasóinkat!

Mivel foglalkozik a Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszéke? Milyen kutatásokkal, eredményekkel, együttműködési lehetőségekkel tudják tovább bővíteni tevékenységeiket?

Minderről Husz Anikó adjunktus nyilatkozott:

A turizmuskutatásra és oktatásra specializálódott tanszéket 1999-ben hoztuk létre az Apáczai Csere János Kar keretein belül. A felsőfokú idegenforgalmi szakképzésből nőtte ki magát
2002-ben a diplomás turisztikai szakembereket kibocsátó Idegenforgalmi és szálloda szak, majd 2006-tól a bolognai képzési folyamatot követő Turizmus-vendéglátás alapszak.


A színvonalas és minőségi oktatás támogatására a szak infrastrukturális feltételeit is folyamatosan fejlesztettük. Az ételkészítési gyakorlatok modern konyhatechnikai eszközökkel felszerelt tankonyhákban zajlanak, a felszolgálási gyakorlatok helyszíne a Pódium illetve a Széchenyi Étterem. a négycsillagos Hotel Famulus, a szak Oktatószállodája, amely a szállodai ismeretek elsajátításának gyakorlati bázisa, 2017-ben ünnepeli 10 éves fennállását.

Tanszékünk oktatói nemcsak az oktatás terén fejtik ki tevékenységüket, hanem saját szakterületük témájában is aktívan kutatnak. Szigetköz többszempontú megközelítése jellemzi a tanszéki kutatómunkát, amely a szakmai szervezetekkel fenntartott jó kapcsolatokon is alapul. Nyitottak vagyunk mindenfajta együttműködésre, kutatómunkára, amely az oktatást és a szakmai kapcsolatokat is kölcsönösen támogatja.

2016.január óta a Széchenyi István Egyetem keretein belül tevékenykedünk. A jövőben a „Szigetköz fővárosában”, Mosonmagyaróváron található Mezőgazdaságtudományi Karral is szeretnénk szorosabb együttműködést kialakítani, gyakorlati és elméleti tapasztalatainkat hasznosítva közösen hozzájárulni egy sikeres turisztikai imázs kialakításához.


Tanszékünk honlapja: http://idforg.sze.hu/kezdooldal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.