Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2017. Március 26. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Új sorozat: Az Egyetemről jelentkezünk…

Új sorozat: Az Egyetemről jelentkezünk…

Nagy örömmel adunk hírt legújabb összefogásunk eredményéről: A Széchenyi István Egyetem Turizmus tanszéke és az InfoSzigetköz Média közös gondolkodásra hívja Olvasóit.

2017. március második hetében került sor arra a találkozóra, mely a két szervezet közös munkáját fogja a jövőben támogatni és elősegíteni.


Közös mottónk: „Ott lesz jó a turizmus, ahol a helyieknek is elérhető minden információ és lehetőség.”

Miért van szüksége a Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszékének a média támogatására?


Talán már a mottó is megfogalmazza azokat a jelenlegi hiányosságokat és perspektívákat, melyekért együtt tudunk lépéseket tenni. E mellett számtalan kutatás bizonyítja – nem csak a tanszéken -, hogy a helyi lakosság minél szélesebb körű kiszolgálása mindannyiunk érdeke kell, hogy legyen. Ehhez pedig elengedhetetlen a kötetlen, nyílt és tartalmas információ-áramlás.

A tanszéken első körben Dr. Happ Éva tanszékvezetővel, Husz Anikó adjunktussal és Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna egyetemi docenssel - akik mind-mind más kutatásokban érdekeltek a Szigetköz, mint térség területén - beszéltük át a tervezetek megoldási lehetőségeit.

Mindezen közreműködések eredményeként már biztosan tudósítani fogunk és részletesen beszámolunk Olvasóinknak a május 3-án tartandó Országimázs konferenciáról, mely az Antall József Tudásközponttal együtt Győr-Moson-Sopron megye, azon belül is kiemelten Mosonmagyaróvár és a Szigetköz turisztikai lehetőségeiről szól majd.


Antall József Tudásközpont: 4 irodával működő szakmai intézmény (Budapest, Brüsszel, Pécs, Győr) Alapítás éve: 2009. Fő tevékenysége olyan programok megvalósítása, mely az egyetemi elméleti oktatáson túl széles körű ismereteket biztosít a fiatal értelmiség számára konferenciák, előadássorozatok, képzések és kerekasztal-beszélgetések formájában.

A további lehetőségekről is folyamatosan értesítjük Olvasóinkat!

Mivel foglalkozik a Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszéke? Milyen kutatásokkal, eredményekkel, együttműködési lehetőségekkel tudják tovább bővíteni tevékenységeiket?

Minderről Husz Anikó adjunktus nyilatkozott:

A turizmuskutatásra és oktatásra specializálódott tanszéket 1999-ben hoztuk létre az Apáczai Csere János Kar keretein belül. A felsőfokú idegenforgalmi szakképzésből nőtte ki magát
2002-ben a diplomás turisztikai szakembereket kibocsátó Idegenforgalmi és szálloda szak, majd 2006-tól a bolognai képzési folyamatot követő Turizmus-vendéglátás alapszak.


A színvonalas és minőségi oktatás támogatására a szak infrastrukturális feltételeit is folyamatosan fejlesztettük. Az ételkészítési gyakorlatok modern konyhatechnikai eszközökkel felszerelt tankonyhákban zajlanak, a felszolgálási gyakorlatok helyszíne a Pódium illetve a Széchenyi Étterem. a négycsillagos Hotel Famulus, a szak Oktatószállodája, amely a szállodai ismeretek elsajátításának gyakorlati bázisa, 2017-ben ünnepeli 10 éves fennállását.

Tanszékünk oktatói nemcsak az oktatás terén fejtik ki tevékenységüket, hanem saját szakterületük témájában is aktívan kutatnak. Szigetköz többszempontú megközelítése jellemzi a tanszéki kutatómunkát, amely a szakmai szervezetekkel fenntartott jó kapcsolatokon is alapul. Nyitottak vagyunk mindenfajta együttműködésre, kutatómunkára, amely az oktatást és a szakmai kapcsolatokat is kölcsönösen támogatja.

2016.január óta a Széchenyi István Egyetem keretein belül tevékenykedünk. A jövőben a „Szigetköz fővárosában”, Mosonmagyaróváron található Mezőgazdaságtudományi Karral is szeretnénk szorosabb együttműködést kialakítani, gyakorlati és elméleti tapasztalatainkat hasznosítva közösen hozzájárulni egy sikeres turisztikai imázs kialakításához.


Tanszékünk honlapja: http://idforg.sze.hu/kezdooldal

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi

11 szír férfit próbált kicsempészni, Rajkánál elfogták

Az illegális migránsokat a kocsijában összezsúfolva fuvarozta Ausztria irányába a moldáv férfi.

2022. Január 12. 08:16, szerda | Helyi

Szlovákiába próbált elmenekülni az embercsempész

Az M15-ös autóúton akartak igazoltatni egy cseh honosságú autót a rendőrök, amikor a sofőr a jelzésre nem állt meg, majd Szlovákiába hajtott.

2022. Január 07. 09:20, péntek | Helyi

Vadbalesetekre figyelmeztet a rendőrség

Az 1-es számú főúton, Kimle térségében két autó ugyanazt a vaddisznót. Személyi sérülés nem történt, a vad azonban a helyszínen elpusztult. A rendőrség a balesetek elkerülésére figyelmeztet.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt