Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 17. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: orientpress

Új módszerrel gyógyítanak Hévízen

Új módszerrel gyógyítanak Hévízen

Egy magyar orvosi és szakértői csapat a hévízi termálvíz felhasználásával a hideg és a meleg ellentétes hatásaira épülő új egészségprogramot fejlesztett ki. A termáljég kúra rendkívül hatékony a különböző sportsérülések, gyulladások kezelésében és fájdalomcsillapító hatása is kiemelkedő. Az új kúra a külföldi és a belföldi egészségturisták számára egyaránt újabb vonzerőt jelenthet, ha Hévízre látogatnak. A hévízi NaturMed Hotel Carbona reprezentatív kutatása alapján az ilyen és ehhez hasonló komplex egészségprogramok és relaxáló kezelések a legnépszerűbbek a magyar szállodai szolgáltatások között.

A hévízi termálvíz terápiás hatása eddig is közismert volt az ízületi bántalmaktól szenvedők körében és népszerű mind a külföldi, mind a belföldi egészségturisták között. A hévízi régiót évről évre egyre több magyar és külföldi keresi fel sok esetben azzal a céllal, hogy a termálvíz jótékony hatásait kihasználva megőrizze egészségét, vagy a betegségeire találjon megfelelő kezelési módot. Az egészségturizmus országszerte fejlődik: a KSH adatai alapján 2012-ben a szabadidejét nálunk töltő 13,5 millió külföldi vendégből közel 2 millió kifejezetten gyógy- és egészségturisztikai céllal érkezett hazánkba, költésük pedig 141,6 milliárd forintra rúgott. Tavaly több mint félmillió (540 ezer) magyar töltött hosszabb-rövidebb időt kifejezetten egészségmegőrzési céllal hazai szálláshelyeken. Egy új egészségprogram most még hatékonyabban aknázza ki a hévízi termálvízben rejlő lehetőségeket, ami tovább növelheti nemcsak a belföldi, de külföldi vendégek körében is a magyarországi vendégéjszakák számát.

A termáljég kúra – melyhez a vendégek orvosi konzultációt is igénybe vehetnek – a hévízi rádiumos termálvíz és gyógyiszap kopásos, reumatikus ízületi panaszokat enyhítő hatását egészíti ki egyéb, hideg és meleg hatású elemekkel. A program fontos eleme a jégszauna, amely folyékony nitrogén elpárologtatásával 1-2 perc alatt hűti le a testet rendkívül hideg, mínusz 170 fok körüli hőmérsékletre. A hidegnek azonnali fájdalomcsillapító és gyógyító hatása van a gyulladásos ízületi betegségekre, a jégszauna száraz levegője pedig biztosítja, hogy az emberi test gond nélkül elviselje az extrém hideget. A termáljég kúra olyan egyéb, évszázados tapasztalatokra épülő elemeket is tartalmaz, mint például a Kneipp taposó, valamint a Humino iszapfürdő. Az egészségprogram ivókúrával is kiegészíthető. A hotel saját ivókútjából fogyasztható termálvíz felfrissít és javítja az emésztést.

A hévízi NaturMed Hotel Carbona országos reprezentatív kutatása alapján az ilyen és ehhez hasonló komplex egészségprogramok és relaxáló kezelések a legnépszerűbbek a magyar szállodai szolgáltatások között. Az Ipsos Observer Magyarország által biztosított adatok alapján készült felmérés többek között azt vizsgálta, hogy a gyógy- és wellness szállodák esetében mire vágynak leginkább a vendégek. A válaszokból kiderült, hogy a relaxáló kezelések (69%) mellett figyelemreméltó a komplex egészségprogramok iránt érdeklődők aránya (43%).

Dr. Major Zoltán reumatológus és sportorvos, a termáljég kúrát kifejlesztő NaturMed Hotel Carbona szakorvosa az új gyógymódszer kapcsán elmondta: „A kúra kifejlesztése során törekedtünk arra, hogy az azonnali fájdalomcsillapítás mellett betegségmegelőző céllal is igénybe lehessen venni a kezeléssorozatot. Sokan krónikus ízületi bántalmakkal érkeznek hozzánk, de sportsérülések, műtéti sebek, bőrproblémák gyógyulását is felgyorsítja és hatékonyan gyógyítja a kúra.” Dr. Major Zoltán hozzátette: „A termáljég kúra energetizálja a szervezetet: felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, segíti a sejtregenerálódást, a bőrt egészségesebbé teszi és a testsúlycsökkenést is segíti.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.