Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. November 16. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Új kerékpárutat avattak Öttevény és Kunsziget között

Új kerékpárutat avattak Öttevény és Kunsziget között

2018. november 16-án került sor az Öttevény-Kunsziget közötti kerékpárforgalmi útvonal kialakítása című (TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00009 kódszámú) pályázatból megépített kerékpárút avatására.

A beruházás teljes költsége 120 millió forint, melyből 97 millió forint állami támogatás. A különbözetet Öttevény 72%-ban, Kunsziget községe 28%-ban vállalta.

Dr. Bider Zsolt Öttevény polgármestere, mint köszöntőjében elmondta: is megelégedettségét fejezte ki beszédében:

Történelmi pillanatok részesei vagyunk ma. 7 hónap előkészítő munka, s mintegy 4 hónapos kivitelezés után megvalósult egy 20 éves álom Öttevény és Kunsziget települése között - a mai naptól kerékpárúton lehet közlekedni.
Minőségi változás s egy olyan lépcsőfok a települések fejlődésében, amelyre rég volt utoljára példa. Ez a kerékpárút kifejezi a két település évszázados összetartozását, közös gondolkodását, barátságát. Egyben megoldja a Hanság és a Szigetköz kerékpáros összeköttetését, valamint biztonságossá teszi sok-sok ember számára a kerékpáros munkába járást.

Megnyitó beszédében külön kiemelte a helyi SIck Kft. és a FEDERAL-MOGUL Powertrain valamint valamennyi további támogató kezdeményezéseit.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte:

Nagyon jó érzés együtt örülni annak, hogy újabb beruházással gazdagodott ez a térség. 1936 m kerékpárút készült el Öttevény és Kunsziget között, melynek megvalósulását a magyar állam 97 millió forinttal segítette. Ebben a térségben kevés olyan 97 millió forint van, ami hasznosabb és nagyobb értéket szolgálna, mint ez a beruházás, hiszen nem csak a munkába járást és az egymással való gyakoribb találkozásokat könnyíti meg, hanem segíti a polgárosodásunkat, s biztosítja, hogy egy minőségibb életet tudjunk élni.

A hivatalos ünnepségen részt vett Széles Sándor kormánymegbízott is, aki beszédében hangsúlyozta:
Ez a boldog pillanat és ez a megelégedettség kell, hogy alapot adjon arra, hogy a települések a következő ilyen típusú beruházáson gondolkozzanak!

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke az eseménnyel összefüggésben további távlati célokra, így például a klímaváltozással kapcsolatos és sürgős teendők felismerésére is kitért:

A térségben és a megyében rövid időn belül számos olyan beruházás átadása valósult meg, melyek közvetlenül vagy közvetve szolgálják a klímavédelmet.
Sajnos a klímaváltozás káros hatásait már nem csak a tv híradóból kísérhetjük figyelemmel, hanem a saját bőrünkön is érezhetjük. Például akkor, amikor hónapokig nem esik eső és a folyóink kiszáradnak vagy épp a sok eső miatt az árvíztől kell féltenünk otthonainkat. Erre egyetlen megoldás létezik, ha csökkentjük a szén-dioxid kibocsájtásainkat. Ezért is nagy előrelépés a kerékpárút megépülése.

Végül, de nem utolsó sorban Lendvai Ivánné, Kunsziget Község polgármestere mondott köszönetet a projektben résztvevőknek.

1996-ban épült meg Kunszigeten a 714 méter hosszúságú kerékpárút első ütemként. Azóta terveztük a második ütemet, mely összeköti a két települést. Ez a törekvés most valósággá vált.

Nagy dolog és nagy megtiszteltetés közösen dolgozni egy ilyen projekten, hiszen a közösségekért dolgozni a polgármesteri munka legszebb tevékenysége.

Ez az út egy olyan út, melyen tovább lehet indulni és biztonságosan lehet közlekedni akár munkavégzés, akár családi kapcsolatok, baráti látogatások, vagy éppen turisztikai céllal induló kirándulások tekintetében.

Az ünnepséget a Kunszigeti Nyugdíjas Egyesület énekkara, az Öttevényi Kavalkád Majorett csoport bemutatója, kerékpáros bemutató és rendőrségi előadás is színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.