Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2021. Február 22. 09:59, hétfő | Helyi

Új bölcsődét és óvodát szeretne Rajka

Új bölcsődét és óvodát szeretne Rajka

Bár a rendezvények nagy része elmaradt, a polgármester szerint eredményes évet zárt 2020-ban a rajkai önkormányzat. Mégis a legfontosabb, hogy forrást találjanak egy új óvoda és bölcsőde felépítésére.

A koronavírus járvány a rajkaiak életét is átírta a tavalyi évben. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a tervezett rendezvényeket nem vagy csak korlátozásokkal tudták megtartani. Ennek ellenére Kiss Vince polgármester úgy értékelte sikeres évet zártak, hiszen több fejlesztés is megvalósult és elkezdődött. Nyáron át tudták adni a Rajkát Németjárfaluval összekötő utat.Nem lehetett sokáig közlekedni rajta, hiszen a járványhelyzet miatt le kellett zárni az utat. Bíznak abban, hogy hamarosan újra megnyithatják és évtizedeken keresztül fogja szolgálni az utazókat.

Döntöttetk egy újabb nagyberuházásról, a bezenyén található szennyvíztelep átépítéséről, fontos beruházás ez a település életében ugyanis Rajka a szennyvíztelep többségi tulajdonosa.

Megújult a Nyárfa utca, valamint sikeresen pályázott az önkormányzat a Magyar Falu Programban egy szolgálati lakás kialakítására és a Mező Imre utca aszfaltozására is. Az utóbbinál az elektromos hálózatot is át kellett helyezni, melyet már az önkormányzat önerőből finanszírozott.

Előkészítették egy teljesen új óvoda és bölcsőde épület megépítését is, hiszen a mostani régi épületek már nem felelnek meg a kor követelményeinek. Ezek a beruházások meghaladják az önkormányzat forrásait, ezért bíznak abban, hogy kormányzati segítséget kapnak az új intézmények felépítéséhez, annak érdekében, hogy a gyerekeket modern, 21 századi körülmények között tudják gondozni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 23. 10:48, kedd | Helyi

Szirénapróba lesz Kimlén

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság értesíti a lakosságot, hogy 2021. február 24-én 09.00 órakor Kimlén tart szirénapróbát.

2021. Február 22. 11:14, hétfő | Helyi

Gyalog akart Szlovákiába jutni egy marokkói férfi

A rajkai határátkelőhely közelében igazoltattak egy férfit a mosonmagyaróvári rendőrök szombaton. A férfi gyalog akart átjutni Szlovákiába.

2021. Február 18. 11:45, csütörtök | Helyi

Ittasan vezetett, kerítésnek ütközött

Dunakilitin egy családi ház kerítésének ütközött az a férfi, aki a napokban ittasan vezetett.

2021. Február 16. 18:06, kedd | Helyi

Összesen 136 millió forint támogatást kap a térség három nemzetiségi iskolája

Kimle 48, Rajka 28, míg a Móra iskola 60 millió forintot kap intézményi felújításra, a nemzetiségi iskoláknak nyújtott támogatás keretében - ezt dr. Nagy István jelentette be kedd délután, a kimlei Csónakházban.