Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 22. 09:59, hétfő | Helyi

Új bölcsődét és óvodát szeretne Rajka

Új bölcsődét és óvodát szeretne Rajka

Bár a rendezvények nagy része elmaradt, a polgármester szerint eredményes évet zárt 2020-ban a rajkai önkormányzat. Mégis a legfontosabb, hogy forrást találjanak egy új óvoda és bölcsőde felépítésére.

A koronavírus járvány a rajkaiak életét is átírta a tavalyi évben. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a tervezett rendezvényeket nem vagy csak korlátozásokkal tudták megtartani. Ennek ellenére Kiss Vince polgármester úgy értékelte sikeres évet zártak, hiszen több fejlesztés is megvalósult és elkezdődött. Nyáron át tudták adni a Rajkát Németjárfaluval összekötő utat.Nem lehetett sokáig közlekedni rajta, hiszen a járványhelyzet miatt le kellett zárni az utat. Bíznak abban, hogy hamarosan újra megnyithatják és évtizedeken keresztül fogja szolgálni az utazókat.

Döntöttetk egy újabb nagyberuházásról, a bezenyén található szennyvíztelep átépítéséről, fontos beruházás ez a település életében ugyanis Rajka a szennyvíztelep többségi tulajdonosa.

Megújult a Nyárfa utca, valamint sikeresen pályázott az önkormányzat a Magyar Falu Programban egy szolgálati lakás kialakítására és a Mező Imre utca aszfaltozására is. Az utóbbinál az elektromos hálózatot is át kellett helyezni, melyet már az önkormányzat önerőből finanszírozott.

Előkészítették egy teljesen új óvoda és bölcsőde épület megépítését is, hiszen a mostani régi épületek már nem felelnek meg a kor követelményeinek. Ezek a beruházások meghaladják az önkormányzat forrásait, ezért bíznak abban, hogy kormányzati segítséget kapnak az új intézmények felépítéséhez, annak érdekében, hogy a gyerekeket modern, 21 századi körülmények között tudják gondozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.