Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 23. 12:42, szerda | Külföld
Forrás: mti

Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő halasztásáról

Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő halasztásáról

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke konzultációkat kezd az Egyesült Királyság kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról a tagállamok vezetőivel - közölte a bizottság szóvivője kedden.

A brit alsóház kedd este elfogadta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, azonban leszavazta az annak ratifikációjára kidolgozott rendkívül feszes kormányzati menetrendet.

Mina Andreeva arról számolt be a Twitteren, hogy tudomásul vették ezeket a döntéseket, és várják, hogy a londoni kormány tájékoztatást nyújtson következő lépéseiről.

Diplomáciai források szerint a huszonhetek brüsszeli EU-nagykövetei nagy valószínűséggel szerdán összeülnek a friss fejlemények értékelése céljából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.