Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Trükközések az online kasszákkal

Trükközések az online kasszákkal

Panaszkodnak a kereskedők, hogy több olyan online pénztárgépet forgalmazó cég is van, amely átveri a vállalkozásokat, mert a kassza vételárának kifizetésekor elkéri az állami támogatás ötvenezer forintos összegét is.

A panaszok alapján az Országos Kereskedelmi Szövetség már több forgalmazót is figyelmeztetett - írja a Magyar Nemzet.

A rendelkezések alapján azonban súlyos szabálytalanságot követ el az a pénztárgépes cég, amely a megítélt állami támogatást nem vonja le a kassza vételárából, hanem a teljes összeget kifizetteti a kereskedővel, mondván, majd ha megkapják az adóhivataltól a támogatás összegét, akkor visszafizetik neki.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára ezt a gyakorlatot közönséges átverésnek nevezte. A panaszok alapján a szövetség több forgalmazót figyelmeztetett már a tisztességtelen gyakorlatra, de némely cég ügyében a feljelentést is fontolgatják. A lap úgy tudja, egy-két esetben az is kiderült, az elektronikus pénztárgépet forgalmazó vállalkozás vezetője nem is tudott arról, hogy előre begyűjtötték volna az állami támogatás ötvenezer forintos összegét.

Ezt a cégek azzal indokolták, hogy a visszás gyakorlatot valamelyik viszonteladójuk folytathatja. Közben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében azt jelezte a múlt héten visszavont pénztárgépekkel kapcsolatban, hogy nem veszítik el az ötvenezer forintos állami segítséget azok a vállalkozók, akik a biztonságilag kifogásolható kasszákat előlegezték le vagy vásárolták meg.

A Magyar Nemzet korábbi cikke arról ír, hogy becslések szerint ötvenezer vállalkozás átlagosan 30-60 ezer forintos előleget fizetett már ki a cégeknek a forgalomból váratlanul kivont kasszákért. Akad olyan kereskedő, aki a jóval százezer forint feletti teljes vételárat is átutalta már a forgalmazóknak. Az online kasszára történő átállást segítő állami támogatástól önhibáján kívül, vagyis az engedélyek visszavonása miatt egyetlen vállalkozás sem fog elesni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során