Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 13. 18:59, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többfelé havas eső, hó is lehet

Többfelé havas eső, hó is lehet

Északkeleten a hegyekben havas eső, hó is lehet éjszaka és szerdán napközben - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Facebook-oldalon kedden közzétett bejegyzés szerint a térség időjárását alakító mediterrán ciklon, miközben észak felé helyeződik át, maga mögött hidegebb levegőt hoz a Kárpát-medencébe, és a magasban egyre nagyobb területen megjelennek a mínuszok. Emiatt Magyarországon az északi hegycsúcsokon éjszaka és szerdán napközben akár halmazállapot-váltás is lehet.

Erre legnagyobb esély az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain van, emellett éjszaka esetleg a Bakonyban is megjelenhet egy-egy hópehely - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat honlapján olvasható előrejelzés szerint kedden késő estére 5-10 Celsius-fok közé hűl le a levegő. Szerdán dél felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de az északi országrészben továbbra is borult marad az ég, és egyre inkább csak arrafelé lehet esőre, záporra számítani. A magasabban fekvő tájakon néhol havas eső sem kizárt.

A szél szerdán többfelé megerősödik, a Balaton és a Bakony térségében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, délnyugaton helyenként talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 12-17, az északi harmadban 7-11 fok között alakul.

Címkék: , havas eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.