Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 18. 11:52, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Több mint másfél milliárdot csalt el egy munkaerő-közvetítő bűnbanda

Több mint másfél milliárdot csalt el egy munkaerő-közvetítő bűnbanda

Egy pécsi központú munkaerő-kölcsönző cégháló nem fizette be a közterheket több száz dolgozó után és a forgalmi adóval is trükközött, ezzel 1,6 milliárd forintos kára keletkezett az állami költségvetésnek.

A bűnszervezet irányítóit országos akcióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kommandósai fogták el, a nyomozók ötven helyszínen tartottak házkutatásokat, tucatnyi gyanúsítottat vettek őrizetbe – tájékoztatta a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-t.

A költségvetésnek okozott 1,6 milliárd forintos kár megtérülésére többek között ingatlanokat, bankszámlákat zároltak és készpénzt, luxusautókat foglaltak le.

A vagyonvédelemmel, takarítással és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó huszonöt cégből álló láncolat Budapesten, Pécsen, Szekszárdon, Baján, Szegeden, Debrecenben és Kecskeméten vállalt megbízásokat több száz munkavállalóval. A közvetített munkaerő után azonban az adókat és járulékokat, valamint a szolgáltatás áfáját sem fizették be.

A NAV tájékoztatása szerint a „bűnbanda komplett könyvelőirodát tartott fenn a trükkök eltüntetésére” és a munkába beszerveztek egy banki alkalmazottat is, aki az újonnan alapított cégek bankszámláinak nyitásánál tette „gördülékenyebbé” az ügymenetet. Egy budapesti ügyvéd pedig a fiktív cégbejegyzéseket intézte.

A NAV bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanújával, és húsz gyanúsított elleni vádemelési javaslattal adja át az ügyet a Baranya Megyei Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.