Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 01. 13:48, kedd | Helyi

Tíz millió forintból újul meg a halászi kerékpárút

Tíz millió forintból újul meg a halászi kerékpárút

A Magyar Falu Program keretében nyert csaknem tíz millió forintot Halászi önkormányzata. Az összeget a meglévő kerékpárút felújítására fordítják majd.

Az Eurovelo 6, a nemzetközi Duna-menti kerékpárút része, a Halászi kerékpárút is, aminek első része 2003-ban készült el, akkor kormányzati támogatásból. Ez a belterületi szakaszt érintette, majd 2005-ben elkészült a második szakasz is TOP-os pályázatnak köszönhetően, ez a Halászit Darnózselivel összekötő rész.

A Magyar Falu Programban nyert 10 millió forintból, a remények szerint 2021 tavaszán megújul a Győr felé vezető szakaszon, a Székelykapu és a víztorony közötti rész, valamint a Halászi-híd előtti 100 méteres szakasz is.

Halászi nem első alkalommal indult a Magyar Falu Programban, aminek keretében több fejlesztés is megvalósult már. Pályázatot nyújtottak be játszótér felújításra, ez jelenleg tartaléklistán van, de támogatást nyertek az óvoda elektromos hálozatának felújítására. Nemrégiben fejeződtek be a munkálatok az araki régi iskolában, ahol ablakcserét hajtottak végre, valamint a halászi régi iskola homlokzata is megújult. Az előző Magyar Falu program kiírásaiból tanyagondnoki buszt, valamint orvosi eszközöket szerveztt be a község.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak