Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 26. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Testvér-települési találkozó Máriakálnokon

Testvér-települési találkozó Máriakálnokon

2017. június 15-18-ig fogadta németországi vendégeit Máriakálnok.

Hagyományosan – immár 20 éve – találkoznak a kitelepültek és azok leszármazottai a helybeli lakosokkal. Ez idő alatt - a sok-sok találkozásnak köszönhetően - igazi barátokká váltak. Ebben a szellemben és hangulatban került sor az idei megemlékezésekre és ünnepi köszöntésekre is.


A 3 napos magyarországi látogatásba belefért még egy budapesti kirándulás is, pénteki napon.

Szombaton német nyelvű misével várták a kápolnában a delegációt, amit a koszorúzás követett a német sírkertben.

Ezt követően mármindenki izgatottan várta az estét, amikor is a máriakálnoki Kultúrház udvarán egy regionális műsorral egybekötött közös vacsorán vettek részt a vendégek és vendéglátók. Fellépett a Ballagó Nyugdíjas Egyesület Dalköre, tánckara és a Hársvirág Énekkar.

A Hüffenhardtból érkezett 30 fős csoport vasárnap reggel indult vissza Németországba tele újabb emlékekkel, élményekkel. S már most tervezik, hogyan fogadják majd az őket vendégül látó máriakálnoki családi barátokat 2018-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: