Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Október 22. 12:24, péntek | Helyi

Táj Nemzetközi Napja a Szigetközben

Táj Nemzetközi Napja  a Szigetközben

Három szigetközi településen Kimlén, Héderváron és Lipóton várták az érdeklődő diákokat.

Méhviaszt, mézet és lépet is vitt egy helyi termelő a Táj Nemzetközi Napja alkalmából szervezett programra a lipóti kéttannyelvű általános iskola diákjainak, akik megfoghatták és megszagolhatták a méhek ragasztójaként szolgáló propoliszt vagy más néven méhpempőt.

Az Európa Tanács kezdeményezésére október 20-át 2017-től Táj Nemzetközi Napjaként ünneplik Európa szerte így Magyarországon is. Ebből az alkalomból szervezett programot három szigetközi településre is a Szigetköz Natúrpark Egyesület: Hédervárra, Lipótra és Kimlére.

Lipóton egy térségi méhész avatta be a gyerekeket a méhészet rejtelmeibe és hívta fel a figyelmet a méz fontosságára, az udvaron pedig a Futura kaland dobozában fedezhették fel a szigetközi élővilágot. A hédervári iskola udvarán a szigetközi állatokkal ismerkedhettek meg a gyerekek.

A program során táj sétákon is részt vehettek az érdeklődők. A Szigetköz Natúrpark Egyesület célja az volt, hogy minél több oktatási intézménnyel, civil szervezettel és helyi termelővel megismertessék a Táj Nemzetközi Napjának lényegét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 11:23, péntek | Helyi

Egy furgon tetejébe rejtették a hamis cigit - videó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál egy román kisteherautóban több mint húszmillió forint értékű cigarettát találtak.

2021. November 25. 09:02, csütörtök | Helyi

Lezárt nyomozás: rengeteg kokaint találtak Hegyeshalomnál - fotók

Jelentős mennyiségű kokainnal az autójában bukott le egy férfi még tavaly szeptemberben Hegyeshalomnál, amikor az országba belépésre jelentkezett.

2021. November 23. 10:53, kedd | Helyi

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Tűz ütött ki a Bezenye-Papréten található kisboltban néhány hete. Az önkormányzat a helyi sport egyesülettel közösen bált szervezett a bolt újraindításáért.

2021. November 22. 12:19, hétfő | Helyi

Kérdőívvel a tömegközlekedés fejlődéséért

Mosonmagyaróvár is részt vett a Zöld Busz projektben, aminek keretében bárki kipróbálhatta az elektromos autóbuszt.