Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 28. 10:51, szerda | Belföld
Forrás: InfoVáros

Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja

Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja

Az Ördögkatlan Fesztiválon vette első ízben birtokba a közönség a palkonyai Mokos Pincészetben átadott új színháztermet. A háromszáz fő befogadására alkalmas, európai uniós forrásból finanszírozott beruházás a tulajdonos tervei szerint a jövőben a falu kulturális életének szerves részévé válik.

A kaposvári k2 Színház telt házas, Az isten és a részegek című előadása „avatta fel” a pincészetben épült színpadot az Ördögkatlan második napján. Ezt az angol népzenét játszó Simply English trió, majd a fiatal magyar és olasz artistákból és zsonglőrökből álló WATTA Cirkusz műsora követte, akik újra zsúfolásig megtöltötték a termet.

A helyszín meglehetősen rendhagyó, hiszen a minden igényt kielégítő színházterem szőlőültetvények és gyümölcsösök centrumában helyezkedik el, abban az épületben, ahol a borkészítés munkafázisai is helyet kaptak. A vendégek így nem csak a borvidék hangulatát érezhetik át, hanem akár meg is kóstolhatják azokat a helyi italkülönlegességeket, amelyek csak néhány ajtóval arrébb érlelődtek a hordókban és tartályokban.

A rendezvényterem több mint 300 fő befogadására képes és az Európai Regionális Fejlesztési Alap összesen 41 millió forintos támogatásával épült fel. – A pályázati forrásokat igyekeztünk arra fordítani, hogy egy regionális vonzerővel bíró kulturális és rendezvényhelyszín jöjjön létre a településen – mondta el Mokos Péter, a családi pincészet vezetője. – A 2007-ben Európa Kulturális Falujává választott Palkonya arculatához illeszkedően nívós kulturális eseményeket, színházi és táncos produkciókat, koncerteket szeretnénk a jövőben is vendégül látni a pincészetben. Méghozzá nem csak a térségbeli fesztiválokhoz kapcsolódva, hanem azoktól függetlenül is. Emellett természetesen más rendezvényeknek, például esküvőknek vagy konferenciáknak is otthont tud adni a hely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk