Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. November 21. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Szigetköz Expo 2020

Szigetköz Expo 2020

Szigetköz Expo néven egy új rendezvényt indít útjára Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Flesch Károly Nonprofit Kft. szervezésében.

Széchenyi 2020 program keretében Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-5.1.2-15-GM1-2016-00001 azonosító számú, „Foglalkoztatási együttműködések Mosonmagyaróvár térségében” című projekt megvalósításához kapott támogatást, melyben külön elemként szerepelt a város és a térség gazdaságának ismertté tétele. A fejlesztés eredményeként született meg a gondolat a Szigetköz Expo nevű 3 napos rendezvényről, mely helyszíne az UFM Aréna és környéke lenne, az ötlet gazdája pedig a Flesch Károly Nonprofit Kft..

Csiszár Péter a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője 2019. november 5-én sajtótájékoztató keretein belül bemutatta a vállalkozások és a sajtó képviselői körében a tervezett program alappilléreit, majd ezt egy kötetlen beszélgetés, fórum követte.

A rendezvény házigazdája és védnöke Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, ötletgazda, lebonyolító és szervező a Flesch Nonprofit Kft.. A Szigetköz Expo fővédnökei a Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármestere és Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője.

A rendezvény négy tervezett partnere:

  • Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,
  • a Szigetköz TDM, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata
  • a Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, CLLD Helyi Akciócsoportja
  • és a Széchenyi Egyetem.

A szervezők több kategóriában is várják a jelentkezőket, kiállítókat, mint ipar, kereskedelem, szolgáltatás, oktatás-képzés, kézműipar, szépség- és egészség, turisztika és vendéglátás.

Különlegessége lesz a rendezvénynek a „Minden, ami kert” kiállítás: növények, dekoráció, kisgépek, burkolatok, wellness. Egy igazi tavaszi-nyári kerti mustra ígérkezik kísérő rendezvényként, hangsúlyozva a természet közelségét, fontosságát térségünkben.

Pénteken délelőtt a szervezők várják a térség iskoláit, délután szakmai fórumok kapnak majd helyet. Szombaton a folyamatos színpadi bemutatkozó produkciók és szórakoztató kísérő programok várják az érdeklődőket, ahogy még vasárnap délelőtt is. A színpadon a szigetközi települések mutatkoznak majd be szombaton és vasárnap.

Cél, megismerni egymást a Szigetközben élő vállalkozások, vállakózók részéről. Ki, mivel foglalkozik, hogy tudja bemutatni, elindítani az egymás közötti kommunikációt, erősíteni a helyi jelenlétet. A lakosság és a látogatók számára pedig bemutatni a térség gazdasági erejét, sokszínűségét. A vállalkozások mellett helyet kapnak a települések és a civil szervezetek is bemutatkozásra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 08:04, kedd | Helyi

Egész évben kell a parlagfű ellen védekezni

Tudnivalók a szabályokról.

2020. Július 07. 08:01, kedd | Helyi

Közlekedés a Lajta-hídon

Meghosszabbították a lezárást.

2020. Július 04. 15:08, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:25, péntek | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés Mosonmagyaróváron

Értesítés a lakosság és a méhészek részére.