Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 25. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség

Szent-Kristóf napi Bőgős Csónak átadás Kisbodakon - 2019 július 20.

Szent-Kristóf napi Bőgős Csónak átadás Kisbodakon - 2019 július 20.

A Szigetközi Kisbodak település lelkes híve és barátja nem csak a Dunának, hanem a Dunát járó vízitúrázóknak egyaránt.

A település több programja is kötődik a vízhez, rendszeresen ünneplik a Nemzetközi-Duna-napot (június 29), de a kiemelkedő, Dunához és vízhez egyaránt köthető esemény a Szent Kristóf nap, melyet minden év július 25-hez közeli hétvégén tartanak. Szent Kristóf a hidak és hajósok védőszentje, a Kisbodak határában található híd is róla van elnevezve.

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség eddig minden évben megjelent a Bőgős Csónakkal az Együtt a Vízen programjának keretén belül, melyben a helyi fiatalok és idősebbek egyaránt biztonságosan élvezhették a bodaki-ágrendszer szépségét, testközelből.

A szövetség idén elhatározta, hogy megajándékozza Kisbodakot egy Bőgős Csónakkal, azért, hogy a település és a környék lakosai ne csak egy-egy alkalommal, hanem akár rendszeresen is járhassák vízi-környezetüket ezzel a csodálatos, dunai hagyományokra épülő csónakkal.

Ennek okán Bőgős Csónak Pont alakult Kisbodakon és alelnökünk, Klemencz Henrik hivatalosan is átadta július 20-án csónakot Kisbodak polgármesterének Tímár Gábornak és ez által természetesen Kisbodak minden lakosának egyaránt.

Nem csak átadó, hanem névadó is volt ez egyben, Szent Kristófra keresztelték a csónakot új tulajdonosai, s a név csodás kézimunkával nyomban fel is került a bőgősre.
A Bőgős Csónak Pont várhatóan a 2020-as évben kezd üzemelni, addig a kormányosok kiképzése zajlik, ám azért idén még párszor vízre kerül a csónak, remélhetőleg sokak örömére... A képeken az átadó és az azt megelőző túra néhány képe látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.