Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 11. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szélre, hófúvásra, extrém hidegre figyelmeztetnek

Szélre, hófúvásra, extrém hidegre figyelmeztetnek

Néhány megyére az erős szél, illetve hófúvás, egy megyére pedig az extrém hideg miatt is figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Nógrád megyére az extrém hideg miatt adtak ki figyelmeztetést. Itt a hőmérséklet akár mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedhet.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az erős szélre figyelmeztetnek.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre. Ezekben a megyékben a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Az előrejelzés szerint pénteken a nappali maximumok többnyire mínusz 6 és plusz 2 között alakulnak (a fagypont feletti értékek elsősorban nyugaton, délnyugaton várhatók). A hétvége további részében melegszik az idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.