Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 17. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Szádfalverés Ásványrárón

Szádfalverés Ásványrárón

A művelet 2018. június 18-án kezdődött meg Ásványrárón és előreláthatólag július közepéig tart. Összesen 180 m hosszan, 8 méter mélyen 1440 m2 területű szádfalat építenek be.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a KEHOP 1.4.0/2015 konstrukció keretében sikeresen pályázott uniós pénzügyi forrásra a

„Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon”

című projekttel, mely a 2016. évi őszi felülvizsgálatokon tapasztaltak és az elmúlt években levonuló árvizek alkalmával regisztrált árvízi jelenségek alapján vált indokolttá.

Ennek eredményeként 12 milliárd forintos EU társfinanszírozású támogatásból valósulhat meg a védképesség helyreállítását szolgáló beruházás.

Az OVF a tervezett fejlesztéseket a szakmai irányítása alá tartozó Vízügyi Igazgatóságok kezelésében lévő elsőrendű árvízvédelmi fővédvonalakon hajtja végre.

A beruházás kiterjedésére jellemző, hogy a hazai 12 regionális vízügyi igazgatóságból 10 területileg érintett a projekt megvalósításában.

A projekt egyik részfeladata Igazgatóságunk területén a Duna jobb parti töltés 24+410 – 25+590 tkm közötti szakaszán az árvízvédelmi töltés alatti talajrétegben a szivárgási úthosszt növelése. Ennek érdekében egymáshoz kapcsolódó szádlemezeket vernek le a töltés vízoldali töltéslábánál. Ennek hatására a fakadóvizes jelenségek (mentett oldali káros árvízi jelenség) csökkenése és az altalaj állékonyságjavulása várható.

A munkálatok a Porkolátoki csatorna zárt szakaszának cseréjével folytatódnak ugyanezen töltésszakasz mentett oldali védősávjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak