Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 29. 16:36, péntek | Belföld
Forrás: mti

Súlyosították a népligeti nemi erőszak két elkövetőjének büntetését

Súlyosították a népligeti nemi erőszak két elkövetőjének büntetését

Súlyosította a népligeti erőszak másodrendű és harmadrendű vádlottjának büntetését a Fővárosi Törvényszék - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Csütörtökön hirdettek másodfokon ítéletet abban a büntetőügyben, amelyben négy férfit azzal vádoltak, hogy 2015 nyarán egy külföldi nő ellen szexuális erőszakot követtek el Budapesten, a Népligetben.

Az ítélet szerint a vádlottak egy este egy erősen ittas külföldi állampolgárságú nőt vettek fel az autójukba, azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. A gépkocsiban a sértett további szeszes italt fogyasztott, és akaratnyilvánításra, védekezésre képtelen állapotba került. A nőt a X. kerületbe, a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a gépkocsiban a másodrendű vádlott közösült a vele. Az első- és a negyedrendű vádlott szexuális cselekményt nem követett el, a harmadrendű vádlott esetében pedig nem volt megállapítható, hogy megpróbált-e közösülni a nővel - közölte a bíróság.

Hozzátették: kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy a sértett a cselekmény idején akaratnyilvánításra képtelen állapotban volt. A szexuális bűncselekmény megtörténtét a vádlottak vallomásai, a szakértői vélemények és az egyéb okirati bizonyítékok támasztották alá.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a cselekményt többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletéről átminősítette szexuális erőszak bűntettére, amelyet a másodrendű vádlott tettesként, társai pedig bűnsegédként követtek el azzal, hogy a sértettet útközben itatták és a tett helyszínére szállították a szexuális cselekmény elkövetése érdekében.

A törvényszék a másodrendű vádlottra első fokon kiszabott négy év fegyházbüntetést öt évre, a harmadrendű vádlott két és fél éves börtönbüntetését pedig három évre súlyosította. A negyedrendű vádlottra kiszabott három év fegyházbüntetést helybenhagyták, a fiatalkorú elsőrendű rendű vádlott két év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztését pedig öt év próbaidőre felfüggesztették és elrendelték a pártfogó felügyeletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni