Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 02. 13:30, kedd | Helyi

Súlyosan megsérült egy 4 éves kislány Újrónafőn, megpróbált begyújtani otthon

Súlyosan megsérült egy 4 éves kislány Újrónafőn, megpróbált begyújtani otthon

Súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy 4 éves kislány Újrónafőn, miközben megpróbált begyújtani a cserépkályhába.

A fűtési időszakban megnövekedhet a lakástüzekből fakadó balesetek száma, azért a tűzoltók a megelőzésre hívják fel a figyelmet.Naponta átlagosan 24 lakástűz van, azaz átlagban óránként kigyullad egy otthon - tájékoztatott a katasztrófavédelem, akik egy figyelemfelhívó videót is készítettek októberben.

Az idei fűtési szezon kezdetéig már 5400 esetben riasztották a tűzoltókat égő lakáshoz. Október utolsó hétvégéjén Újrónafőre kellett vonulniuk a tűzoltóknak, egy 4 éves kislány ugyanis megpróbált begyújtani egy cserépkályhába. Szülei nem voltak otthon, információink szerint egy 16 éves fiú volt vele. A szomszédok próbáltak segíteni, a gyermek súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a hivatalos fűtési szezon első napján, pénteken a fővárosban egy látványos bemutatóval hívta fel a figyelmet a fűtéssel járó fokozott tűzveszélyre, és a megelőzés lehetőségeire. A Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Szilágyi János hangsúlyozta, hogy csak megfelelő tüzelőanyagokat használjunk a fűtéshez, valamint felhívta a figyelmet, arra, hogy a kazán közvetlen környezetében ne tároljunk éghető anyagot.

A tűzvizsgálati eljárások tapasztalataiból kiderült, hogy a legtöbb lakástűz emberi mulasztásra, gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza. A tűzoltóságot a központi segélyhívón, vagyis a 112-es hívószámon keresztül lehet értesíteni. A segélyhívás során fontos elmondani, hogy a tűz keletkezésének pontos címét, azt, hogy mi ég, milyen károk vannak, mit veszélyeztet a tűz, hogy megsérült-e valaki, valamint fontos megadni a saját azonosító adatainkat.

Fotó: Illusztráció/katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.