Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 18. 18:57, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Somogyi rendőr-főkapitányság: eljárás indult a Kubatov-videó ügyében

Somogyi rendőr-főkapitányság: eljárás indult a Kubatov-videó ügyében

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat a Kubatov-videó ügyében, jelenleg adatgyűjtés zajlik, illetve szakértői vélemény beszerzése van folyamatban - tájékoztatta a főkapitányság sajtószolgálata hétfőn az MTI-t, megerősítve a Jobbik előző napi közlését.

Az ellenzéki párt vasárnapi közleménye szerint "a Btk. 211. §-ába ütköző választás rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Jobbik feljelentése alapján a decemberben az interneten megjelent Kubatov-videó miatt".
Mint írták, az Országos Rendőr-főkapitányság helyt adott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kizárási indítványának, mivel a határozat szerint "a videofilmen egyértelműen felismerhető Kubatov Gábor és Csizi Péter országgyűlési képviselő. Csizi Péter Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, akivel megyei rendőrfőkapitányként napi munkakapcsolatban áll". A nyomozást ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.
A Jobbik szerint Kubatov Gábor legutóbb kiszivárgott oktatófilmje újabb bizonyíték a Kubatov-listák törvénytelenségére, a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára. A párt december 17-én közölte, hogy az "oktatófilm" alapján feljelentést tesz személyes adattal való visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.
Az Együtt 2014 szintén aznap közölte, hogy az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordul a Fidesz adatkezelése miatt. Mint írták: Kubatov Gábor, a Fidesz kampánygépezetének irányítója a videóban nemcsak elismeri mindazt, amit 2010 tavaszán, a választások előtti hetekben még tagadott, hanem dicsekszik vele; a 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választáson készült belső kampányfilmből az derül ki: a "Kubatov-listák" igenis léteznek - közölte akkor a választói mozgalom, amelynek társalapítója a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője december 20-án azt közölte: az internetre felkerült videó megalapozza a különleges adatok jogosulatlan kezelésének gyanúját, ezért személyes adattal visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, míg az adatvédelmi törvény megsértése miatt az alapvető jogok biztosához fordulnak.
A nol.hu december 20-án írt arról, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke elutasította a Haza és Haladás Egyesület beadványát az "újabb Kubatov-ügyben".
A Népszabadság honlapján megjelentek szerint Péterfalvi Attila a válaszában hangsúlyozta, hogy korábban már volt ezzel - legalábbis a pécsi esettel - kapcsolatban egy átfogó, az adatvédelmi biztos által lefolytatott vizsgálat. Ez a vizsgálat, mint a NAIH elnöke fogalmazott, "kiterjedt a számítógépen tárolt adatbázisok ellenőrzésére, külön vizsgálva a párttal nem rokonszenvezők esetlegesen fellelhető adatait. A párt az adatvédelmi biztos kérésének eleget téve online hozzáférést biztosított adatbázisához. Jóri András adatvédelmi biztos leszögezte, hogy a vizsgálat során alkalmazott szúrópróbaszerű tesztek alkalmával nem talált arra utaló jelet, hogy létezne pártszimpátia alapú, a Fideszt elutasító választópolgárokról nyilvántartás."
Péterfalvi Attila szerint az új videofelvétel érdemben új tényt nem tartalmazott, ezért az ügyet nem vizsgálja - írta decemberben a nol.hu.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során