Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Szeptember 07. 12:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Sokszínű programok a Dunakapu téren

Sokszínű programok a Dunakapu téren

Szeptember 10-én, vasárnap sokszínű programsorozat várja Győrött, a Dunakapu térre kilátogatókat. Bemutatkoznak a megyerikumok is.

A már hagyományosnak számító „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” című termelői piachoz jubileumi esemény társul, mégpedig a XV. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó.

Ez utóbbi sikeres megszervezésében a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság is partnerséget vállalt, immáron második alkalommal.
A kenyérfesztivál a hagyományos péktermékek előállítását propagálja, amely így egybecseng a megyei értéktár céljaival is, amelyben szerepel a lipóti parasztkenyér, mint hagyományos magyar pékáru.

A termelői piac és a kenyérfesztivál mára már kedvelt és látogatott, színes programmá vált a megyeszékhely egyik legszebb terén. Ezt szeretné a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság a „megyerikumokkal” még színesebbé és még teljesebbé tenni.

Ennek megfelelően a Dunakapu téri programkínálatban szerepel a megyei értékeket bemutató kiállítás, valamint a megyei értékek közé felvett kézműves tevékenységek és termékek bemutatása is, így többek között megtekinthetők lesznek Ángyán Csilla fazekas és a győri kékfestők alkotásai. Emellett a győri Kovács Margit iskola ügyes kezű diákjai által készített kézműves tárgyak is megcsodálhatók lesznek.

A szakmai zsűri, melynek tagja lesz dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke is, megválasztja a megye kenyerét, a közönség pedig a fesztivál kiflijére szavazhat.

Az esemény jó lehetőséget kínál a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár, valamint a megyében működő Települési Értéktárak és Tájegységi Értéktár közötti szakmai találkozóra, eszmecserére és a jó gyakorlatok megosztására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe