Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi
Forrás: mti

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

Bejegyzésük szerint az első robbanóeszközt egy családi ház kertjében emésztőgödör ásása közben találták. Ezt követően a honvédség tűzszerészei napokig kutattak a területen fémkereső műszerek segítségével.

A földből végül kiemelt, világháborús eredetű aknavetőgránátok össztömege megközelítette az 500 kilogrammot - emelték ki.

A robbanótesteket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a katonák, későbbi megsemmisítésre - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.