Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 16. 14:56, hétfő | Helyi

Rekordszámú traktor a levéli traktor találkozón - fotók

Rekordszámú traktor a levéli traktor találkozón - fotók

11. alkalommal szervezték meg Levélen a veterán traktor találkozót és családi napot a hétvégén. A rendezvény első napján szakmai előadásokra várták az érdeklődőket, míg másnap a veterán traktoroké volt a főszerep.

A levéli kultúrház nagytermébe várták az érdeklődőket péntek délután, ugyanis egy szakmai nappal vette kezdetét a 11. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi nap.

A szakmai napon számos előadást hallgathattak meg a résztvevők, egyebek mellett bemutatkozott a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, szó volt a 125 éves Rábáról és Nagy István agrárminiszter is tartott előadást a magyar agrárium jövőjéről.

Egy platós autó tetejéről nyitotta meg hivatalosan szombat reggel Kiss Béla polgármester a traktortalálkozót, aki elmondta idén rekord számú, több mint 70 traktor érkezett nem csak belföldről, hanem Ausztriából is.

10 órakor aztán felsorakoztak a traktorok, a gazdák pedig várták, hogy végre megmutathassák járműveiket a felvonuláson.Volt, aki az egész családot a traktorra ültette úgy vonult fel, más napraforgókkal díszítette fel az utánfutót, de a legkisebbek közül is volt, aki kormányt ragadott és beállt a sorba.

A felvonulás után a templomkertbe és a horgásztóhoz várták az érdeklődőket. A templomnál ugrálóvárral, kézműves vásárral, állatsimogatóval és fűnyíró traktoros ügyességi pályával készültek a szervezők, ezzel párhuzamosan pedig egy főzőverseny is zajlott. A napot Szandi koncertje majd egy hajnalig tartó utcabál zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.