Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 18. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Aqua Kft

Rajzpályázat gyermekeknek

Rajzpályázat gyermekeknek

A 2019. október 15–17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából meghirdetett „Így neveld a felnőtteket” pályázat célja, hogy ....

a gyerekek rajz- és fotóalkotásaikkal bemutathassák, mi az, amit nekünk, felnőtteknek változtatnunk kell ahhoz, hogy környezetünk – ezen belül is kiemelten a vízfelhasználás – élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

A vízhiány és a vízkészletek súlyos szennyezése mára sok száz millió ember vízellátását veszélyezteti, ezért itt az idő a cselekvésre, hogy egyéni szinten is mindenki tegyen a vízkészleteink megőrzéséért, a vízválság megelőzéséért. Greta Thunberg svéd diák példája pedig jól mutatja, hogy mindebben a gyerekeknek kiemelt szerepük lehet.

Ma már ugyanis a legfiatalabb korosztályt is egyre komolyabban érdekli bolygónk jövője, és rendkívül fogékonyak természeti kincseink megőrzése iránt.
Szülőként ki ne tapasztalta volna, hogy csemetéje figyelmezteti őt a víz elzárására, a villany lekapcsolására vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára?

Sokszor a gyermekeink azok, akik a mindennapi tevékenységek kapcsán meglátják, mit lehet és kell tenni, hogy megőrizzük környezetünk értékeit
Fotó: Shutterstock
A vízválság a témája az év legfontosabb hazai diplomáciai eseményének, a 2019. október 15–17. között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozónak, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. Az esemény alkalmából „Így neveld a felnőtteket” címmel a Külgazdasági és Külügyminisztérium rajz- és fotópályázatot hirdet általános iskolás gyermekek számára (beküldési határidő: 2019. szeptember 6.).

Így a legfiatalabb generáció is megmutathatja véleményét, ötleteit arról, hogy nekünk felnőtteknek mit kell máshogyan csinálnunk ahhoz, hogy az ő egészséges környezetük is biztosítva legyen a jövőben, vagy éppen mit tennének másképp, ha felnőttek lennének.

A pályázaton két korcsoportban a
6–15 év közötti gyermekek vehetnek részt tetszőleges rajzeszközzel készített rajz- vagy fotóalkotással, illetve maximum 10 elemből álló rajz- vagy fotósorozattal.
Alkotásaikban megmutathatják, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek viselkedésében, világában ahhoz, hogy környezetünk – ezen belül is kiemelten a vízfelhasználás – élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
A nyertesek korcsoportonként 50 000, 30 000, illetve 20 000 forint értékű ajándékcsomagot kapnak. Emellett mindkét korcsoport-kategóriában az első helyezett a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány felajánlásával különdíjat nyer, amely egy-egy osztálykirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba, Poroszlón, a legtöbb diákot ösztönző tanár pedig oktatói különdíjban részesül. A pályázati szabályzat ide, a jelentkezési lap pedig ide kattintva tölthető le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.