Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek

Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek

Egy prosztatarák elleni vakcina klinikai tesztjének második fázisát fejezték be nemrég kubai kutatók. Ranfis Rodriguez urológus azt nyilatkozta, hogy az összese 56 páciens állapota jelentősen javult a vakcina hatására - számol be a Daily Pioneer.

A pácienseknél a vakcina hatására csökkent a prosztatatumorra jellemző antigének szintje, miközben tesztoszteron nem vagy csak alig termelődött náluk - mondta Rodriguez, a Camaguey városában lévő Biotechnológiai és Genetikai Mérnökségi Központban dolgozó kutatócsoportot vezetője.

A Heber Provac nevű vakcinát előrehaladott állapotú prosztatarákos betegeknél alkalmazták a hormonszint süllyedésének elérése érdekében, még mielőtt sugár- vagy kemoterápiát kaptak volna.

Jeus Junco, a központ egy másik szakértője hozzátette: a 3-as és 4-es fázisú rosszindulatú tumoroknál a vakcina ugyanolyan hatékony vagy még hatékonyabb, mint a standard kezelések.

A továbbiakban a kubai kutatók a vakcina más szerekkel való kölcsönhatását fogják tanulmányozni, és összehasonlító elemzéseket végeznek az új terápia és a meglévő kezelések eredményességéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.