Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 28. 11:41, szerda | Belföld
Forrás: MNO

Piszkos tizenkettő: összecsapnak az év legsportosabbjai

Piszkos tizenkettő: összecsapnak az év legsportosabbjai

Az amerikai MotorTrend magazin a hazai piac mérete okán olyan eseményeket képes összehozni, amelyekről Európában még a legnagyobbak is csak álmodozni tudnak. Az év legsportosabb újdonságait immár harmadízben sorakoztatják fel egy repülőtér poros kifutójára, hogy gyorsulási versenyen mérjék össze erejüket.

Egy tucat autó, közel 500 millió forint értékben, összesen 6100 lóerővel, négy-, hat-, nyolc-, tíz- és tizenkét hengeres motorokkal. Az első-, hátsó- és összkerékhajtású modellek választéka egészen a Ford Focus ST-től a Porsche 911-en át a Mercedes-Benz SLS AMG Black Seriesig tart. Egyedül az új Corvette hiányzik a nagy felsorolásból, ám annak gyártása most teljesedik ki, így távol maradt – egyébként sem lett volna szerencsés 13 autó szerepeltetése. Nézzük, hogyan alakult a verseny!

A győztes kiléte talán nem lep meg senkit. Az időközben 550 lóerősre erősödött, Track csomaggal kibővített GT-R ezúttal is megmutatta a mezőnynek, hogy az összkerékhajtás nagyobb tempónál hátráltató mivolta vagy a nagyobb tömeg a japán mérnöki fizikában nem számít.

Ráadásul olyan autó tette magát az élre, amely teljes felszereltséggel hazánkban már 30,8 milliótól elérhető s még a legdrágább, egyedi extrákat bepipálva is megáll listaáron 44 millióból. Mit szóljon ehhez a második SLS AMG, melynek szerényebb, 592 lóerős változatáért is legalább 65 millió forint esedékes? Semmi különöset, a két autó ugyanis eltérő vadászterületen mozog és könnyedén megtalálja vásárlókörét.

Kiemelkedő meglepetést nem, inkább csalódást találhatunk a végeredményeket böngészve. Az Aston Martin Vanquish 573 lóerős szívó V12-esét hátráltatja a félig-meddig luxuskupé nagy tömege, ám azt talán nem gondolta volna senki, hogy a nála közel feleannyiba kerülő, 400 lóerős 911 Carrera 4S megleckézteti. A helyzet már csak akkor súlyosbodott volna, ha a 325 lóerős Cayman S is a nyomába ér, ám annak feltételezhetően GTS néven rajthoz álló csúcsváltozatára még várni kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk