Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 02. 16:53, kedd | Helyi
Forrás: fotó és szöveg: Talpas Balázs

Pintér Éva kiállítása Budapesten

Pintér Éva kiállítása Budapesten

Szűkebb pátriánkat, a Szigetközt mutatta be kiállított grafikáin és festményein a művésznő a Békeházban.

A főváros szívében álló Békeház a Családok Szövetsége a Világ Békéjéért és Egységéért nemzetközi civilszervezet, -melyet a Koreában született Moon Sun-myung tiszteletes alapított,- magyarországi egyesületének és társszervezeteinek a székhelye és rendezvényközpontja. Itt kapott bemutatkozási lehetőséget a mosonmagyaróvári Pintér Éva grafikus és festőművész, a Magyar Kultúra lovagja.

Krebsz Tibor, a Békeház vezetője nyitotta meg a tárlatot, melyen számos alkotótárs és érdeklődő is megjelent, többek közt Dr. Polls Mouner, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, az MTA köztestületi tagja. Ezután Krebsz Kiara Eunsuk zongorajátékában gyönyörködhetett a közönség. Közkívánatra Pintér Éva is odaült a zongora mellé és saját szerzeményét adta elő a hallgatóság örömére.

A kiállított anyagot, - melyet Fenyves Mária Annunzita illusztrátor, grafikus, költő ajánlott az érdeklődők figyelmébe - június elejéig tekinthetik meg, melyek közt egyaránt található grafika, olajfestmény és akvarell is, bemutatva szűkebb pátriánkat, a Szigetközt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.