Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 25. 17:19, szombat | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága, fotó: Pixabay

Ezért érdemes böngészni a NAV online árverési oldalát

Ezért érdemes böngészni a NAV online árverési oldalát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online árverési felületén országosan mintegy kétezer ingóság között lehet válogatni. Az oldalt bárki böngészheti, de a licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges.

Az Elektronikus Árverési Felületen (https://arveres.nav.gov.hu) a NAV által lefoglalt ingóságokra, ingatlanokra, valamint üzletrészekre lehet licitálni és az árverésre meghirdetett tételek regisztráció nélkül is megtekinthetők. Az oldalon a keresés különböző kategóriákra, valamint megyékre szűkíthető. Az ajánlattevő személyes adatai nem nyilvánosak, azt az árveréskor senki nem láthatja.

A tapasztalatok szerint az ingóságok közül a gépjármű-árverések a legnépszerűbbek. Mivel már a becsérték ötven százalékával lehet az adott ingóságra licitálni, a vételár a piaci árnál jóval kedvezőbb is lehet. Nem példanélküli ugyanakkor az sem, hogy a népszerűbb tételek értékesítése a kikiáltási ár felett történik.

Az ingó árverések közül néhányat kiemelve, a sikeresen licitálók különféle ruhaneműket, cipőket, karórákat, ékszereket, bútorokat vásárolhatnak.

Ingatlanok és ingóságok megszerzésekor a nyertes vételi ajánlaton felül négy százalék vagyonszerzési illeték merül fel plusz költségként. Ingatlanokra csak akkor lehet licitálni, ha az érdeklődő az árverés kezdetéig átutalta a végrehajtói letéti számlaszámra az ingatlan becsértékének tíz százalékát.

A NAV online árverési oldala már több mint tíz éve üzemel, a felületet évről évre egyre többen látogatják. Aki szeretne részt venni az árverésen, annak célszerű áttanulmányozni az oldalon található üzemeltetési szabályzatot.

A licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Akinek még nincs, néhány perc alatt nyithat ügyfélkaput a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban. Ehhez mindössze személyazonosító igazolványra (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) és saját e-mail címre van szükség. Az ügyfélkapus azonosítás után meg kell adni a kért személyazonosító adatokat, valamint telefonszámot és e-mail címet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.