Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénzmosás félegészség?

Pénzmosás félegészség?

Egy papírpénzen akár 26 ezer baktérium is lehet, ennek ellenére kevés ember mos kezet tudatosan készpénzhasználat után – derül ki a MasterCard európai kutatásából.A 12 országban végzett felmérés szerint sokan, a válaszadók 67 százaléka tud a problémáról, közülük azonban csak minden negyedik ember mos kezet, ha lehetősége van rá.

A kutatásban résztvevő európaiak kétharmada egyetértett abban, hogy óvatosan kell bánni a készpénzzel, mert rengeteg kórokozó lehet rajta. Ennek ellenére a felmérés szerint Európában az emberek gyakrabban mosnak kezet azután, hogy megsimogattak egy állatot (46%) vagy tömegközlekedéssel utaztak (36%), mint azután, hogy pénzt fogtak a kezükben - mondta a Gazdasági Rádiónak Kovács Szabolcs, a Mastercard ügyfélkapcsolati igazgatója.

A MasterCard kutatásának további eredményei szerint tízből csaknem négy európai hajlandó lenne változtatni az életmódján a nagyobb higiénia érdekében. Többségük azt mondta, szívesen áttérne bankkártyás, illetve érintéses fizetésre. Ami a higiéniás életmód felé változtatási hajlandóságot jellemzi, a magyarok a 12 országot átfogó kutatásban hatodik helyen végeztek. A megkérdezett magyar felnőttek harmada nyilatkozott úgy, hogy hajlandó lenne változtatni az életmódján azért, hogy higiénikusabban éljen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.