Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Június 17. 09:57, vasárnap | Helyi
Forrás: gyorplusz.hu

Paraúszás a Dunán

Paraúszás a Dunán

A két végtag nélküli paraúszót, Patkás Tamást, azaz Rockyt nem kell bemutatni a győrieknek. A mosolygós sportember igazi példakép, aki szombat délelőtt Kunszigetről úszott be az Aranypartra.

Összese közel 14 kilométert úszott le Patkás Tomi szombaton körülbelül délelőtt fél10 és délután fél1 között. Ennyi idő kellett a parasportolónak és Nagy Krisztiánnak, az egészséges amatőr úszó útitársának, hogy Kunszigetről beérjenek Győrbe, az Aranypart I-ra, ahol számos szimpatizáns és szurkoló várta a kitartásáról ismert Tomit. Volt aki transzparenssel is buzdította az utolsó métereken.


Az úszást a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete szervezte, s Nagy Józsefné elnök asszony elmondta:

A rendezvény célja a figyelemfelhívás és az elfogadás, mivel bármelyik pillanatban alakulhat úgy az életünk, hogy megváltozik a külsőnk, de ettől még ugyanazok az emberek maradunk. Amennyiben a para sport, nagyobb nyilvánosságot kapna, az ép társadalom is nyitottabb, elfogadóbb lenne felénk. Sorsközösségünk sportolni vágyó fiataljai pedig a jó példát látva, kedvet kaphatnak a sportoláshoz, ezzel a kondíciójukat, egészségüket is szinten tudnák tartani. Rajtunk is múlik, hogyan ítélnek meg bennünket. A szemléletváltás ugyan elkezdődött, de ez még kevés.

Az utolsó méterek kísérőjével, Nagy Krisztiánnal

A rendezvényt több felkészült szakember felügyelte, Tomit végig csónakokkal kísérték, hogy ha bármi probléma felmerülne, azonnal segíthessenek neki. Szerencsére erre nem volt szükség, az úszó felkészült sportoló, bár ahogy a partra érkezés után elmondta: meglepte, hogy a víz elsőre milyen hideg volt. A tapsok és a gratulációk mellett orvos is megvizsgálta, mindent rendben talált, így Rokcy picit kifújta magát, majd mosolyogva nyilatkozott a Győr+ Médiának:

Elfáradtam, de nagyon élveztem az úszást. A Mosoni-Duna győri, utolsó két kilométere nagyon durva volt, szinte úgy éreztem nyom minket vissza a Rába visszaduzzadó vize. Aki ismert tudja, hogy rengeteget úszom, s a legfőbb üzenetem az, hogy ha meg is változott az életünk, ha rossznak is gondolunk mindent, akkor is van kiút! Így is lehet boldogan és teljes életet élni!

Rocky a parton, már túl az orvosi vizsgálaton

Tomi azt is elárulta, hogy egy ilyen hoszú úszás során rengeteg mindenre gondol, akár csak élvezi a vizet, vagy éppen csodálja a kacsákat. Igazából örömmel és lelkesedéssel tölti minden percét az életének, amivel igazi példát állít mindenki elé.

Havassy Anna Katalin
Fotó: HAK

forrás:http://gyorplusz.hu/cikk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).