Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. Június 15. 13:28, kedd | Helyi

Orvoshoz és postára is fuvarozza a paprétieket az új falubusz

Orvoshoz és postára is fuvarozza a paprétieket az új falubusz

Megérkezett a falubusz, elindult a tanya- és falugondnoki szolgálat Bezenyén.

Sikeresen pályázott Bezenye a Magyar Falu Programban tavaly egy 9 férőhelyes falubuszra, melyet május végén vehettek birtokba. Márkus Erika polgármester elmondta: a falubusz a Bezenyén és Papréten élők mindennapjait fogja könnyíteni. A falugondnok fogja fuvarozni az idősebbeket orvoshoz, postára, ügyeket intézni, a fiatalokat pedig igény szerint óvodába, iskolába.

A tanya- és falugondnoki feladatokat június 14-től Csák Krisztián látja el, aki 25 éve aktívan vezet és azt tűzte ki célul, hogy segítse a falu lakosainak életét.

A 9 férfőhelyes, klímával felszerelt kisbusz több célt is fog szolgálni. Abban is segítségére lesz a paprétieknek, hogy eljussanak a temetőbe emlékezni, virágot vinni szeretteikre.

A tervek szerint a falugondnok rendszeresen meglátogatja majd az idősebbeket, rászorultakat és ha szükségük van valamilyen szolgáltatásra segít nekik. Június 14-én indult a szolgáltatás a végleges menetrendet pedig majd az igényekhez igazítva alakítják ki. A kisbusz ünnepélyes felszentelése július 25-én, vasárnap lesz az utasok védőszentje, vagyis Szent Kristóf napján.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi

11 szír férfit próbált kicsempészni, Rajkánál elfogták

Az illegális migránsokat a kocsijában összezsúfolva fuvarozta Ausztria irányába a moldáv férfi.

2022. Január 12. 08:16, szerda | Helyi

Szlovákiába próbált elmenekülni az embercsempész

Az M15-ös autóúton akartak igazoltatni egy cseh honosságú autót a rendőrök, amikor a sofőr a jelzésre nem állt meg, majd Szlovákiába hajtott.

2022. Január 07. 09:20, péntek | Helyi

Vadbalesetekre figyelmeztet a rendőrség

Az 1-es számú főúton, Kimle térségében két autó ugyanazt a vaddisznót. Személyi sérülés nem történt, a vad azonban a helyszínen elpusztult. A rendőrség a balesetek elkerülésére figyelmeztet.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt