Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. Április 29. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia Fotó: facebook.com/lebeny

Új családtámogatási modell Lébényben

Új családtámogatási modell Lébényben

2019-től új családtámogatási programot indított Lébény Város Önkormányzata. Ezzel a térségben is kiemelkedő feltételeket biztosítva a gyermeket vállalók számára.

2019. január elsején lépett életbe az az önkormányzati rendelet Lébényben, mely kimondja, hogy minden, 2019. január 1. után született lébényi újszülött családja a lébényi modell alapján támogatásban részesül.


Az új lehetőségről és annak gyakorlatáról Kovács Gábor polgármester nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Milyen feltételekkel vehető igénybe a közel 130.000 Ft összértékű babaváró-csomag?

Nem támasztottunk különös feltételeket a támogatás igénybevételéhez. Abban az esetben, ha

  • az egyik szülő legalább egy éve lébényi lakcímmel rendelkezik,
  • írásban benyújtották a támogatási kérelmet
  • és bemutatták a gyermek - 1 hónapnál nem régebbi - születési anyakönyvi kivonatát,

akkor már csak a képviselő-testület határozata szükséges az elbírálás véglegesítéséhez. A támogatásunk összege: 100.000 Ft, melyet megadott bankszámlára utal át Lébény Város Önkormányzata.

A lébényi modell alapján fontosnak tartottuk figyelmességünk kifejezését. Ezért személyesen is meglátogatjuk a családokat, ahol további, kb. 30.000 forint értékű balakelengye-csomaggal lepjük meg a babákat.


Mit tartalmaz a kelengye?

Az általunk vitt ajándékkosárban található pelenkatorta, törölköző, body, zsák és egy nyálfogó kendő. Sokat dolgozunk városunk hírnevének erősítésén. Ennek megfelelően talán nem meglepő, hogy ezek a kis ruhadarabok is lébényi logóval ellátottak, hiszen a lébényi életérzés mindenkinek jár.

Napjainkban egyre több helyen találkozhatunk, önkormányzati szinten (is) meghirdetett családtámogatási programokkal. Ezek közül is kiemelkedő Lébény városa, ám a lébényi modell nem csak a babavárást támogatja, hanem végigkíséri a fiatalok kezdeti lépéseit is.

Családbarát önkormányzatnak valljuk magunkat. Úgy gondolom, hogy akkor lehetünk teljes felelős vezetők, ha minden lehetséges körülményt biztosítani tudunk lakosainknak – a tőlünk telhető legmagasabb szinten.

Ebben a Kelengye-csomagunk az első lépés, az újunnan felépített, a mai kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő - bölcsődénk pedig a második, melynek hivatalos átadója május 3-án lesz. A szakmailag is kiválóan üzemeltetett védőnői és gyermekorvosi szolgálatunk a következő állomás, nem megkerülve az Óvoda szolgáltatásait. Folyamatosan dolgozunk a helyi közösségek erősítésén is. Ha ezt a korosztályt nézzük, számuka a Babaringató foglalkozások és a Baba-mama Klub is biztos háttér a kötetlen információcserére, az újabb és újabb közösségi élményekre.

S ha minden a terveink szerint alakul, akkor a költségvetésünk szerinti fejlesztési tartalékból még az idén megvalósulhat az új játszótér építése is.


Családmodell – szó szerinti értelemben egy elvi síkon megvalósítható pozitív gyakorlat, mely Lébényben igazán termékeny talajra talált. A családtervezés során a figyelmesség mellett a biztonság megteremtése is fontos szempont. Biztonság a gyermekeknek és a szülőknek, a jelenre és a jövőre nézve egyaránt. Talán ennek (is) köszönhető, hogy 2019-ben már 13 kisgyermekhez érkezett meg a babaváró kelengye-csomag, hogy onnan tovább folytatódjon az egyre biztosabban megépített út…

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 10:08, hétfő | Helyi

Szabadtéri Mozi Lébényben

A PikNik Mozi augusztus 4-én LÉBÉNY településére látogat el!

2019. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

A Mosoni-Duna-híd lezárásra kerül 2019. július 24-én!

.

2019. Július 20. 12:40, szombat | Helyi

Tájékoztató kéményseprési szolgáltatásról

KÉMÉNYSEPRÉSI SZOLGÁLTATÁSÉRT SENKINEK NE ADJUNK KÉSZPÉNZT!

2019. Július 19. 17:48, péntek | Helyi

Hamisnak bizonyult egy sofőr vezetői engedélye

A mosonmagyaróvári rendőrök elfogták a 28 éves halászi férfit.